Skapa användare manuellt

Ändrad den Mon, 12 Feb 2024 vid 03:59 PM

För att kunna skapa användare manuellt måste man ha adminbehörigheter (Global, Licens eller användare). Gå till administratörscentret Microsoft 365 admin portal

I vänstermenyn klickar du på Användare, Aktiva användare

Här ser man alla användare som finns i ert Office 365. Under synkroniseringsstatus ser man om personen skapats automatiskt genom AD:t eller om den är skapad i molnet, dvs manuellt.

Klicka på Lägg till en användare.

Fyll i informationen, e-postadressen får inte innehålla Å,Ä,Ö. Oftast är det förvalt att domänen blir en @xxxx.onmicrosoft.com ändra till den domänen som ni vill använda.

Sedan kan man välja att skriva in ett lösenord själv. Eller att det skapas ett automatiskt.

För att skriva in ett lösenord själv så avboka man rutan Skapa ett tillfälligt lösenord automatiskt och skriva in en stark lösenord. Om man vill inte skriva lösenordet själv inte ska man se till att rutan Skapa ett tillfälligt lösenord är bokat.

Om man inte vill att användaren måste byta lösenord första gången den loggar in så måste man boxa ur rutan Kräv att användaren ändrar sitt lösenord vid första inloggningen.

Om man vill skicka lösenordet till någon administratör eller ansvarig ska man boka rutan Skicka lösenord i e-postmeddelande vid slutförande och sedan klicka på Nästa.

Glöm inte att klicka i vilken licens användaren ska ha längst ner, när du gjort detta klickar du på Nästa.

Här kan man ge användaren en Roll, te.x. administratörsroll. Man kan även skriva i Profilinformation om man vill.

Klicka på Slutför tillägg och då kommer du få ett lösenord som du kan ge användaren om du valde att generera lösenordet automatiskt.

Kontrollerad 2024-02-12