Eventful synkade Classroom och grupper - FAQ Skriv ut

Skapad av: Patrik Gustafsson

Ändrad den: Ons, 4 nov., 2020 at 10:28 AM

• Hur uppdateras medlemmarna i ett synkat Classroom?
    Med Eventfuls synk för Classroom uppdateras medlemmarna automatiskt från elevregistret. Detta spar mycket tid för administratörer och pedagoger.

• Vad händer om jag lägger till en ytterligare elev i ett synkat Classroom?
    • Synken tittar på underlaget i elevregistret. Om eleven enligt elevregistret inte ska vara med så kommer den att plockas bort nästa synk.

• Kan jag lägga till en lärare jag samarbetar med i ett synkat Classroom?
    • Om ni väljer att konfigurera synken att tillåta att lärare som läggs till inte plockas bort vid nästa synk. Om ni väljer att ha den inställningen så kommer den manuellt tillagda läraren aldrig att hanteras av synken i det Classroom:et, det är i så fall upp till läraren att manuellt ta bort sin kollega.

• Vad blir det för namnstandard på de synkade Classroom?
    • Namnstandarden utgår ifrån namnet i elevregistret. Skolans namn måste också ingå om det finns flera skolor i samma domän, exempel 7D-matematik-Stenskolan, 7D-matematik-Bergskolan

• Kan lärarna själva byta namn på de synkade Classroom?
    • Det beror på vilken version av DataSync ni kör. Vi rekommenderar dock enhetlig standard.

• Vad händer med ett Classroom vid läsårsbyte?
    • Classroom:et arkiveras så att eleverna inte längre kan se det. Läraren däremot kan hitta Classroom:et under Arkiverade kurser.

P
Patrik is the author of this solution article.