Supporttjänst på Microsoft-appar (1104)

Ändrad den Mon, 23 Oct 2023 vid 09:37 PM

Övergripande

Eventfuls Microsoft-support är en verksamhetssupport. Detta betyder att vi ger support på Microsoftappar som till exempel Teams, Forms och SharePoint.  Eventful har inställningen att vi alltid vill hjälpa er. Eftersom vi har goda insikter i M365 kan vi vara behjälpliga med olika sorters supportfrågor.

Supporten arbetar med felsökning och rådgivning. Eventful är partner med Microsoft och har därmed åtkomst till Microsofts premium support vilket möjliggör att vi kan öppna ärenden direkt med Microsoft och felsöka svårare ärenden snabbare direkt med Microsofts experter. Eventful är även nära partner med Microsoft Education avdelningen i USA där vi pratar direkt med utvecklare kring de olika utbildningstjänsterna inom skola och utbildning.

Vi arbetar löpande med att ta fram artiklar och instruktioner och de byggs på genom att användare skickar in nya frågor.

En viktig distinktion för vad som ingår i supporten är att vi gör inga förändringar så som ändrar inställningar, skapar material eller förändrar behörigheter inom ramen för support. Vi rådgiver och hjälper er gärna att själva göra detta.

Om ni önskar hjälp med mindre förändringar och inställningar av oss gör vi självklart detta, då kommer det innebära en kostnad som baseras på arbetet som önskas.

Typer av support

Det finns två typer av support

• 1st line support
    Eventful är eran partner för support och alla användare hos er får höra av sig till Eventful för frågor om Microsofts olika tjänster som ingår i supportavtalet.
  • 2nd line support
    Eventful är eran partner för support och ett begränsat antal användare baserat på er organisation och storlek kan ha åtkomst till Eventfuls support och få hjälp med frågor som eran förstalina inte kan lösa direkt.

Systemkrav

Generella krav

För att kunna nyttja Eventfuls support för Microsoft.

• Kunden behöver ha ett supportavtal med Eventful.
  • Åtkomst till er miljö med Global Läsare. Ett supportkonto kan ha MFA och PIM för ökad säkerhet.
  • Ett personuppgiftsbiträdesavtal med Eventful
  • Kunden skall logga in i Eventfuls support med sitt organisationskonto https://eventfulab.freshdesk.com
  • Kunden behöver informera Eventful när systemunderhåll eller förändringar i kundens tekniska miljön sker.

Omfattning och avgränsning

Nedan tjänster ingår i Eventfuls verksamhetssupport för Office 365

• Teams
  • Forms
  • OneNote
  • Outlook
  • Planner
  • Bookings
  • SharePoint
  • Stream
  • Sway
  • Uppgifter (Teams for education)
  • Whiteboard

I viss mån lämnar Eventful support på Skrivbordsversionerna av Word, PowerPoint, Excel och OneNote 2016. Anledningen är att dessa tjänster oftast styrs av lokal IT-enhet, vilket medför att vi endast kan ge begränsad support kring dessa program.

Avgränsningar - dessa tjänster ingår inte i Eventfuls support

• Förändringar i teams/grupper
  • Förändringar av behörigheter
  • Förändringar av licenser
  • Förändringar av inställningar i M365 plattformen
  • Utbildning till en eller flera personer i användandet av M365 plattformens tjänster
  • Utdrag ur loggar eller spårning av händelser vid misstanke om missbruk av tjänst.
  • Utdrag av personuppgifter vid begäran inom ramen för GDPR
  • Utdrag av mail, chattar och konversationer
  • Support på avancerade inställningar som kräver administratörsbehörigheter
  • Support på Microsoft Entra och Purview
  • Support på PowerBI
  • Support på Powerplattformen (powerapps / power automate)
  • Support på tredjepartsappar
  • Support på Yammer / Viva Engage
  • Support på Teams Admin Center och Teamsprinciper (anpassning av teams för organisationen).

FAQ

Vad behöver jag som kund förse Eventful med när jag skickar in ett ärende?

Desto mer information frågeställaren förser Eventful med desto snabbare kan supporten påbörja felsökningen. Det är därför viktigt med en tydlig felbeskrivning.

Exempel på information som frågeställaren bör skicka in

- Namn på personen som upplever problem

- Beskrivning för hur användaren gör i M365 för att felet skall uppstå.

- Beskrivning över vad ni har testat för att själva felsöka och/eller åtgärda felet.

- Skärmdumpar som visar felet tydligt och i helskärm. Undvik bilder som endast visar en del av skärmen!
- När uppkom felet.

Hur snabbt kan jag förvänta mig att mitt ärende blir löst?

Eventfuls SLA (garanterad svarstid) regleras av det supportavtal kunden har med Eventful.
Detta innebär inte att ett ärende garanterat är löst inom SLA, utan att supporten ska ha börjat arbeta med ärendet inom den tiden. Vanligast är 8 timmars SLA.

Finns det någonstans där jag kan läsa artiklar och instruktioner och kanske själv hitta en lösning på mitt problem?

Ja, då kan du gå till Eventfuls supportbank för att söka bland artiklar