Inställningar i administratörspanelen för Google Hangouts Meet

Ändrad den Mon, 20 Nov 2023 vid 02:35 PM

Google Hangouts Meet är ett utmärkt verktyg för att hålla möten, videokonferenser eller bedriva fjärrundervisning.

För att kunna använda och delta i Google Hangouts Meet måste en administratör aktivera Google Hangouts och sedan göra relevanta inställningar.

Gör så här:

• Logga in i administratörspanelen
  • Gå till Appar och välj G Suite
  • Är det endast några få OU:n som ska undantas kan det vara lämpligt att göra inställningen "Slå PÅ för alla" och sedan avaktivera de eventuella OU:n som inte ska ha tillgång till tjänsten.

• Är det istället endast några få OU:n som ska ha Google Hangouts aktiverat kan administratören markera de aktuella OU:na där Google Hangouts ska aktiveras, klicka på de tre punkterna och välja "PÅ (åsidosätt)" för varje OU.
  • Bekräfta genom att klicka "SLÅ PÅ" och sedan "AKTIVERA".
  • Klicka på raden för Google Hangouts och välj "Inställningar för Meet".
  • För att endast personal ska kunna starta, streama och spela in möten välj följande inställningar för personalens OU:n:

• Välj följande inställningar för elevernas OU:n: