Lägg till ljudfil i Google Presentation

Ändrad den Thu, 26 Oct 2023 vid 11:47 AM

Vill du ta dina Presentationer steget längre?

Nu har funktionerna i Google Presentationer utvecklats så att du kan lägga till en ljudfil i en bild. Än så länge fungerar det endast att lägga till ljudfilen på en dator eller Chromebook, men den kan spelas upp på alla sorters enheter.

Som administratör behöver du inte göra någonting. Funktionen har antingen redan dykt upp i Presentationer eller så kommer den inom de närmsta veckorna.

Så här gör du som användare:

1. Gå till den bild i Google Presentation du vill infoga ljudfilen i
  2. Klicka  Infoga
  3.  Välj  Ljud

4. Markera Ljudfilen du vill infoga och klicka  Välj

5. Nu visas din ljudfil som en symbol där du kan starta och stoppa filen samt styra ljudet

6. Genom att högerklicka på symbolen och välja Formatalternativ kan du hantera ljudfilen - exempelvis anpassa ljudet eller gömma symbolen och göra den genomskinlig.