Att använda Google Meet från Outlook-kalendern

Ändrad den Thu, 26 Oct 2023 vid 11:48 AM

Google Meet är ett utmärkt verktyg för att hålla möten, videokonferenser eller bedriva fjärrundervisning.

Om du som personal arbetar i Outlook och eleverna i G Suite kan du ha tillägget "Tilläggsprogram för Google Meet" för att enkelt kunna bifoga en meet-länk i din kalenderinbjudan.

Gör så här för att hämta tillägget Google Meet:

• Välj "Skaffa tillägg".
  • Sök efter "Tilläggsprogram för Google Meet" och klicka sedan "Lägg till".
  • Klicka på Google Meet-ikonen, välj inställningar och logga in på ditt Google-konto.
  • Bekräfta att du tillåter Google Meet att får hantera dina möten genom att klicka "Tillåt".

Gör så här för att skapa ett schemalagt möte i Outlook-kalendern:

• Gå in i kalendern och klicka "Nytt möte"...

• ... eller högerklicka och välj "Ny mötesförfrågan".

• Döp ditt möte, lägg till deltagare och/eller grupper, välj tid, beskriv gärna vad mötet ska handla om eller lägg till en dagordning och slutligen klicka "Lägg till ett möte" under Google Meet-ikonen.
  • Du får då en HangoutsGoogle Meet-länk längst ner i din mötesinbjudan. Klicka sedan på "Skicka".

Meet-länken kan du även kopiera och dela via exempelvis chatt, epost eller Classroom.

• Starta eller gå med i mötet genom att klicka på länken och tryck sedan på "Gå med".

När mötet sedan är igång kan du enkelt dela skärm:

• Klicka på "Presentera nu" och välj sedan om du vill dela "Hela skärmen" eller "Ett fönster.

• Väljer du "Hela skärmen" markerar du skärmen och bekräftar genom att klicka "Dela".
    Då följer deltagarna det du gör även när du byter fönster.

• Väljer du "Ett fönster markerar du det fönster du vill dela och bekräftar genom att klicka "Dela".

• För att spela in ditt möte eller lektion klickar du på de tre prickarna och väljer "Spela in mötet".

• Be mötesdeltagarna om tillstånd att spela sedan in och välj i så fall "Tacka ja".
    OBS! det är viktigt att inhämta godkännande även från de deltagare som ansluter till mötet i efterhand.

Du kan även använda dig av chattfunktionen.

• Klicka på Chatt-ikonen uppe till höger på skärmen.

• Alla deltagare kan då skriva frågor eller inlägg under mötets gång.