Segmenterade adressböcker (1134)

Ändrad den Tue, 13 Jun 2023 vid 08:21 AM

Övergripande

Med segmenterade adressböcker kan du dela upp kontakter (teams och exchange) baserat på roll.

Användare som skall skicka ett mail eller chatt får namnförslag när de börjar skriva ett namn eller epostadress. Med segmentering av adressböcker så kan man välja vilka namnförslag som skall ges för olika användare.

Till exempel kan man förhindra att elever dyker upp som namnförslag för användare som inte arbetar med elever. Detta är en värdefull anpassning för att öka säkerheten för elever att vem som helst inte råkar kontakta dem och att elever inte heller kontaktar vuxna inom organisationen som de inte ska.

Om man har tre roller; Elever, Övrig Personal och Skolpersonal, skapas det exempelvis upp tre segment där man definierar vem varje roll ska se.

Elever ser Elever + Skolpersonal

Skolpersonal ser Skolpersonal + Övrig Personal + Elever

Övrig Personal ser Skolpersonal

Med namnförslag menas; de personer som syns i adressboken i Outlook. Samt när man börjar skriva en mottagaradress i Outlook (mail) och i Teams (chat).

Det skapar inga barriärer att som hindrar personer att kontakta varandra, skriver man den fullständiga e-postadressen och skickar så kommer meddelandet att komma fram till mottagaren. Men det förhindrar att man av misstag skickar till en Övrig personal skickar ett meddelande av misstag till en elev.

Avgränsningar

• Attribut på användaren måste finnas som teamsprinciper skall byggas på. Eventful kan hjälpa till att skapa attribut på användarna utifrån till exempel grupptillhörighet.
  • Personer som ingår i flera segment kommer inte få en korrekt segmentering och ser mer än vad segmenteringen är inställd för.