Tillåt användare att installera tillägg

Ändrad den Thu, 26 Oct 2023 vid 11:40 AM

Som administratör kan du tillåta användarna att installera tillägg från tilläggsbutiken.

Så här gör du:
  1. Logga in på admin.google.com och öppna administratörskonsolen.
  2. Öppna Appar > G Suite > Drive och Dokument
  3. Klicka på Funktioner och appar.
  4. Om du vill aktivera den här funktionen enbart för vissa användare väljer du en organisationsenhet till vänster. I annat fall gäller den för alla.

5. Markera Tillåt användarna att installera Google Dokument-tillägg från tilläggsbutiken och klicka på Spara.
  6. Användarna kan nu installera och använda tillägg.

När du har ändrat den här inställningen kan det ta upp till en timme innan ändringarna träder i kraft i dokument som öppnats tidigare. Ändringen visas inte förrän dokumenten har uppdaterats eller öppnats på nytt.