Microsoft Teams - Handbok för elever

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 09:18 AM

Inloggning

Strukturen i Teams

• Microsoft Teams är namnet på appen
  • Microsoft Teams består av ett eller flera Team
  • Varje Team har alltid kanalen Allmänt och de kanaler som ägaren (läraren) skapat
  • Alla kanaler har alltid Konversationer och Filer (ett gemensamt filutrymme)
  • I kanalen Allmänt finns Klassanteckningsboken och Uppgifter

• I exemplet ovanför har vi en elev som är medlem i tre olika Team (rosa rutor) som heter Matematik, Svenska och Engelska
  • I det Team som heter Svenska finns det fyra kanaler (gula rutor)
  • I kanalen Allmänt finns kanalens flikar (gröna rutor)

ROSA RUTA – Visar de Team du är medlem i. Klickar du på ett Team expanderas menyn och kanalerna visas.

RÖD RUTA – Visar vart du befinner dig, i detta fall i Teamet Komvux – Sv3 och kanalen Allmänt.

BLÅ RUTA – Visar rutan där du kommunicerar i en kanal.

GRÖN RUTA – Visar kanalens flikar (innehåll). Eftersom det här är i kanalen Allmänt så finns även alternativen Klassanteckningsboken och Uppgifter.

ORANGE RUTA – Visar Teams-menyn där du kan navigera runt bland de olika alternativen.

Aktivitet – visar med en röd siffra när något hänt i Teamet som gäller just dig. Tex en ny uppgift eller att något nämnt dig.

Chatt – visar med en röd siffra hur många chattmeddelanden du har fått.

Team – visar en lista över alla de Team du är medlem i. Om någon nämnt dig i en kanal visar en röd symbol här också.

Möten – visar det du har skrivit i din Outlook-kalender.

Filer – visar filer som finns i Teamet samt de filer du har i din OneDrive.

Uppgifter – visar alla dina Uppgifter, även om de är i olika Team

Såhär använder du Teams som elev

• När en lärare skapat en uppgift får du en avisering om detta.
  • Du kan också när som helst klicka på Uppgifter och se vilka uppgifter som du har fått.
  • Klicka på den uppgift du vill arbeta med

När du lämnat in en uppgift har läraren möjlighet att ge dig feedback. Det kan vara feedback under arbetets gång eller feedback i form av en slutbedömning. När en lärare har tittat på ditt arbete kallas det att läraren Returnerar uppgiften.