E-post notifiering om kanalkalender inbjudan

Ändrad den Thu, 04 Apr 2024 vid 08:34 AM

Microsoft 365 har olika ytor där användare samarbetar och i ytorna finns olika kalender och kanalkalender är en av dem.

Kanalkalender

Inbjudan till kanalmöte och e-post notifiering om inbjudan

Om man skapar ett möte i en kanalkalender inkluderas alla medlemmar i kanalen automatiskt. Detta betyder att medlemmar bjuds in automatiskt. Gäster i en grupp kan inte se kalendern men de kan se kalenderinlägg när en händelse skapas i kanalen och kan alltid ansluta till mötet därifrån.

När det gäller kanalmöten fungerar e-postmeddelande notifiering på ett unikt sätt. Ingen medlem får e-postmeddelande om kanalhändelser direkt om inte en administratör har kört ett PowerShellskript eller medlemmen har ställt in att följa gruppen i Outlook.

Om en gruppmedlem vill ändra inställningar för att få alla händelser i gruppen till sig måste hen gå till Outlook. I Outlook webbappen via https://outlook.office.com söker man upp gruppen, klickar på den och de tre punkterna till höger av kalenderikonen. Sedan väljer man användarinställningar och väljer att "få alla e-postmeddelanden och händelser".

Kontrollerad 2024-04-03