Skapa Frågeformulär uppgift

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 10:49 AM

Om man ska skapa en uppgift med frågeformulär är det alltid bäst att göra det från Teams så att funktionen fungerar som den skall.

1. Gå in till Teamet och välj uppgifter, välj skapa och klicka på frågeformulär.

2. I rutan som dyker upp klickar du på nytt frågeformulär och fyller i dina önskemål i inställningar. Om du önskar ge poäng till frågorna kan du skriva in det när du fyller i frågorna. Justera inställningarna som du vill men det funkar bra att nöja sig med förhandsinställningarna.

3. Klicka på klar och det skapas en uppgift där formuläret har blivit bifogat. Justera uppgiftsinställningarna och tilldela till eleverna.

4. Du kan se på resultat att uppgiften har fått poäng.

5. När eleverna hade svarat på uppgiften kan de antingen få poäng eller inte beroende på inställningen.

6. Om det finns en fråga där eleverna skriver text och läraren vill ge feedback om svaret och återlämna till eleverna behöver läraren gå till resultatet, välja eleven och öppna elevarbetet. Där kan läraren ge feedback och justera poängen. Viktigt är att se till att publicera resultatet efteråt annars kan eleven inte se det utan att få ett felmeddelande. Efter detta gjorts kan man inte klicka på det igen så det är nödvändigt att skriva feedback och poängändring innan dess.

7. Gå tillbaka till resultat och klicka på återlämna så att eleven kan se sin nya återkoppling.