Felsök Office-felet "Ditt konto tillåter inte redigering på en Mac"

Ändrad den Thu, 06 Apr 2023 vid 02:34 PM

Det kan vara så att användare inte kan redigera dokument i Mac trots att de har licens.

Microsoft Office kan visa meddelandet att du kan visa dokument men inte redigera dem på en Mac och detta gäller Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook) installerat på Apple Mac.

Felet

När du öppnar ett Office-program eller dokument visar systemet ett felmeddelande "Ditt konto kan visa dokument, men det tillåter inte redigering på Mac. Om du vill redigera dokument använder du ett annat konto och aktiverar Microsoft 365. Om du vill veta mer kan du kontakta din administratör om din Microsoft-365 plan"

Lösningar

Lösning 1 - Kontrollera Office-planen för kontot

- Logga in på Office 365-portalen med dina inloggningsuppgifter

- Välj profilikonen > Visa konto > Prenumerationer

- Leta efter "Senaste skrivbordsversionen av office" i alla prenumerationer som visas

Om denna funktion inte finns med i listan, vänligen kontakta er IT.

Lösning 2 - Uppdatera Office-aktivering

- Öppna Word

- Om du får ett "Vad är nytt"-fönster, följ anvisningarna eller läs Microsofts guide för att aktivera Office för Mac

-Om du inte får ett "Vad är nytt"-fönster kan du öppna Keychain Access-appen (Finder > Applications > Utilities > Keychain Access), sök efter "Office" och radera alla poster (normalt mellan 2 och 6 poster). Sök också efter "ADAL" och "okänt" och ta bort eventuella matchande poster. När du öppnar Word bör nu prompten "Vad är nytt" visas och du kan följ anvisningarna.

Lösning 3 - Ta bort befintliga licensfiler

- Starta varje Office-app (Word, Excel, PowerPoint, Outlook), välj programmets namn och välj logga ut och avsluta sedan programmet.

- I Finder, bläddra till mappen ~/Library/Group Containers

- Leta upp följande tre poster och dra dem till papperskorgen:

UBF8T346G9.ms

UBF8T346G9.Office

UBF8T346G9.OfficeOsfWebHost

- Töm papperskorgen

- Öppna Word och logga in / aktivera om du uppmanas

Lösning 4 - Installera om Office

Följ instruktionen för att avinstallera Office för Mac

- Ominstallera Microsoft 365 på en Mac

Kontrollerat 2023 - 04 - 06