Förebygga skräppost/spam

Ändrad den Thu, 27 Apr 2023 vid 04:40 PM

En E-post-administratör kan vidta flera åtgärder för att förebygga inkommande skräppost, inklusive:

• Aktivera och konfigurera skräppostfilter: E-posttjänsten har inbyggda skräppostfilter som kan konfigureras för att hårdare blockera känd skräppost.
  • Installera och konfigurera en extern spamfilterlösning.
  • Använda allow- och blocklistfunktioner:  E-posttjänsten kan konfigureras för att blockera e-postmeddelanden från specifika avsändare eller domäner. En allowlist kan också skapas för att tillåta e-postmeddelanden från specifika avsändare eller domäner.

Genom att använda dessa tekniker tillsammans kan en  E-posttjänsten administratör minska risken för att skräppostmeddelanden når mottagarnas inkorg och förbättra kvaliteten på e-postmeddelanden som tas emot av användarna.

Om organisationens mail klassas som skräppost, eller ni har problem med att det kommer skräppost som ser ut att komma från er domän kan ni förebygga det genom att

• Konfigurera DKIM, SPF och DMARC: DKIM (DomainKeys Identified Mail), SPF (Sender Policy Framework) och DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) är tekniker för att autentisera e-postmeddelanden. Genom att aktivera och konfigurera dessa tekniker kan Exchange-servern verifiera att e-postmeddelanden kommer från en giltig avsändare och minska risken för att skräppostmeddelanden hamnar i mottagarnas inkorg. Det kan vara komplext att konfigurera er miljö för en säker och snabb leverans av e-post. Kontakta gärna oss på Eventful för införande av säker e-post

Kontrollerad 2023-04-27