För att kunna skapa användare manuellt måste man ha adminbehörigheter. Gå till administratörscentret.

I vänstermenyn klickar du på Användare, Aktiva användare

Här ser man alla användare som finns i ert Office 365. Under status ser man om personen skapats automatiskt genom AD:t eller om den är skapad i molnet, dvs manuellt.

Klicka på Lägg till en användare.

Fyll i informationen, e-postadressen får inte innehålla Å,Ä,Ö. Oftast är det förvalt att domänen blir en @xxxx.onmicrosoft.com ändra till den domänen som ni vill använda.

Sedan kan man välja att skriva in ett lösenord själv. Eller att det skapas ett automatiskt.

För att skriva in ett lösenord själv så klickar man på Ange lösenord.

Om man inte vill att användaren måste byta lösenord första gången den loggar in så måste man boxa ur rutan Få den här användaren att ändra lösenord vid nästa inloggning i Outlook Web App.

Glöm inte att klicka i vilken licens användaren ska ha längst ner, när du gjort detta klickar du på Nästa.

Här kan man ge användaren en Roll, te.x. administratörsroll. Man kan även skriva i Profilinformation om man vill.

Klicka på Slutför tillägg och då kommer du få ett lösenord som du kan ge användaren.

Kontrollerad 2021-12-07