Ta fram mail header i Gmail

Ändrad den Thu, 14 Sep 2023 vid 01:15 PM

Om man oväntat får studs på mail som man skickar kan man läsa "mail headern" för att se varför mailet inte levereras. Ofta står det att mailet är klassat som spam och varför i så fall. Så här plockar man fram mail header i Gmail.

1. Öppna mailet i Gmail

2. Klicka på ... (Mer) bredvid svara-knappen och välj Visa original
  3. Kopiera texten genom att klicka på Kopiera till urklipp
  4. Om Eventfuls support ska felsöka ärendet behöver denna text bifogas i ärendet

5. Det går även att själv analysera med ett verktyg, till exempel: https://toolbox.googleapps.com/apps/messageheader/analyzeheader

6. Man kan se i verktyget om mailet klassats som spam eller inte