Loop integreras i Microsoft 365 för studenter och lärare

Ändrad den Thu, 07 Mar 2024 vid 10:08 PM

Microsoft införlivar Loop i sina 365-abonnemang för utbildning

En banbrytande förändring inträffar i Microsofts ekosystem när företaget beslutar att inkludera Loop i sina Microsoft 365 A3- och A5-abonnemang för studenter och lärare från och med mars 2024. Denna strategiska flytt innebär att användare av dessa abonnemang får tillgång till Loop, ett kraftfullt verktyg för samarbete och organisation.

Loop, som har utvecklats för att förbättra samarbete och produktivitet, erbjuder användare möjligheten att skapa, organisera och dela arbetsytor och sidor. Med dess användarvänliga gränssnitt och integrering med andra Microsoft-applikationer som Teams, Outlook, Whiteboard, SharePoint, OneDrive och många fler, blir Loop ett oumbärligt verktyg för både studenter och lärare.

Förbättrad tillgång till Loop-funktioner

Genom att inkludera Loop i Microsoft 365 A3- och A5-abonnemangen för studenter och lärare möjliggör Microsoft för en bredare publik att dra nytta av dess funktioner. Detta innebär att användare med dessa abonnemang får tillgång till extra funktioner som att skapa nya Loop-arbetsytor, lägga till och ta bort medlemmar, vilket ger en ökad flexibilitet och effektivitet i samarbetsprocessen.

Det är viktigt att notera att användare med Office 365 E3- eller E5-abonnemang inte automatiskt har tillgång till dessa extra funktioner. För att få full åtkomst till Loop-funktioner måste användare med dessa abonnemang aktivera licensen för extrafunktioner.

Loop och Microsoft-lagring

En annan viktig förändring som kommer med Loop är dess påverkan på Microsoft-lagring. Från och med början av 2024 kommer Loop-arbetsytor och -sidor att börja räknas mot användarnas Microsoft-lagringskvot för både arbets- och personliga konton. För arbetskonton kommer Loop-arbetsytor att räknas mot organisationens SharePoint-lagringskvot medan för personliga konton kommer Loop-arbetsytor att räknas mot den enskilda personens Microsoft-lagringskvot. Denna förändring öppnar upp nya möjligheter och innebär att nya Loop-arbetsytor inte längre begränsas till en maximal storlek på 5 GB utan kan nu sträcka sig upp till 1 TB.

Respitperiod för övergång

Microsoft inför också en respitperiod för organisationer som använt den allmänt tillgängliga förhandsversionen av appen Loop under 2023. Denna period underlättar övergången från den tidigare versionen till den nya integrerade Loop. Under respitperioden har användare i organisationer full tillgång till alla funktioner i Loop, vilket underlättar övergången till de nya licensieringsmodellerna och lagringskvoterna.

Loop för personliga konton

För personliga Microsoft-konton erbjuder Loop-apparna för iOS, Android och webben full funktionalitet. Dock är det viktigt att notera att Loop-komponenter ännu inte stöds i Teams, Outlook eller andra appar när de används med ett personligt Microsoft-konto.

Loopåtkomst via Microsoft 365-prenumerationer - Microsoft Support

Sammanfattning

Inkluderingen av Loop i Microsoft 365 A3- och A5-abonnemang för studenter och lärare markerar en betydande milstolpe i Microsofts strävan att förbättra samarbete och produktivitet för utbildningssektorn. Genom att erbjuda tillgång till Loop-funktioner inom dessa abonnemang och genom att justera dess påverkan på Microsoft-lagringen öppnar Microsoft upp nya möjligheter för användare att samarbeta och organisera sina projekt mer effektivt än någonsin tidigare. Medan förändringar kan kräva en anpassning från användarna, representerar de en betydande framsteg mot en mer integrerad och kraftfull produktivitetsupplevelse inom Microsoft-ekosystemet.