Mappa om konton

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 11:17 AM

Scenario

Av någon anledning har man råkat få två olika konton i AD som egentligen är samma person, t.ex.:

ADAzure AD
test.persontest.person@edu.eventful.se
test.personNYtest.person2@edu.eventful.se

Nu vill man mappa om så att test.personNY kopplas till det ursprungliga kontot i Azure AD, test.person@edu.eventful.se.

Lösning

1. Ta bort det AD-konto som inte ska användas, i detta fall test.person.
  2. Flytta test.personNY i AD till ett OU som inte synkas till Azure AD av AD Connect.
  3. Starta en synk med AD Connect. Kontrollera att båda dessa konton hamnar i papperskorgen i Azure AD.
  4. Ta bort test.person2@edu.eventful.se från papperskorgen i Azure AD
    Remove-MsolUser -UserPrincipalName test.person2@edu.eventful.se -RemoveFromRecycleBin -Force
  5. Återställ test.person@edu.eventful.se från papperskorgen i Azure AD.
  6. Töm ImmutableId på test.person@edu.eventful.se i Azure AD
    Set-MsolUser -UserPrincipalName test.person@edu.eventful.se -ImmutableId "$null"
  7. Flytta tillbaka test.personNY i AD till rätt OU.
  8. Se till att test.personNY har userPrincipalName test.person@edu.eventful.se i AD
  9. Starta en synk med AD Connect. Nu ska test.personNy kopplas ihop med det gamla test.person@edu.eventful.se i Azure AD via en soft match.

Om mappningen fortfarande inte sker kan det hjälpa om man manuellt sätter ImmutableId på kontot i Azure AD. Läs mer om det här: http://powerkjell.com/?p=200

Innan man tar bort ett felaktigt konto i Azure AD vill man kanske exportera brevlåda eller dokument från OneDrive om dessa funktioner har använts. Det finns beskrivet på annan plats i supportbanken.