Google ClassroomSynk (1228)

Ändrad den Tue, 30 Jan 2024 vid 01:26 PM

Vad är Eventful ClassroomSynk?

Eventful kan hjälpa er att skapa och synka Google Classroom automatiskt utifrån underlaget i elevregistret. Ni väljer själva om det ska vara Classroom kopplade till klasser och/eller ämnesgrupper. Synkade Classroom innebär att lärare själva slipper skapa sina Classroom. En synk kontrollerar varje dygn vilka elever som ska vara medlemmar i aktuellt Classroom.

Fördelar

Likvärdig struktur – Classroom skapas baserat på organisationsstruktur.

Namnstandard – Elever får samma namnstandard på sina Classroom, vilket skapar tydlighet.

Tidsbesparing – Manuell hantering av Classroom undviks och minskar administrationen i hela organisationen.

Livscykelhantering - Organisationen väljer när synkade Classroom ska arkiveras respektive raderas.

Omfattning

Till respektive Classroom synkar vi personal och elever som finns i elevregistret och är kopplade till skola och klass/undervisningsgrupp. I vårt standardåtagande hämtar vi enbart informationen som den ser ut i elevregistret. En option är att lägga till lärare manuellt i Classroom utan att synken tar bort dem.

Elevregistret kan påverka vilken information ni kan få och behandla i Google Classroom. Vi rekommenderar att man använder API från elevregistret.

Avgränsningar

Följande ingår inte i tjänsten Google ClassroomSynk.

• Uppdatering, drift eller backup för server som kunden tillhandahåller för körning av tjänsten.
  • Rättningar i system från tredjepart eller förändringar av funktionalitet som görs av Google.
  • System som relaterar till identitetssynkronisering.

FAQ

• Hur uppdateras medlemmarna i ett synkat Classroom?
    Med ClassroomSynk uppdateras medlemmarna automatiskt från elevregistret. Detta spar mycket tid för administratörer och pedagoger.

• Vad händer om jag lägger till en ytterligare elev i ett synkat Classroom?
    Synken tittar på underlaget i elevregistret. Om eleven enligt elevregistret inte ska vara med så kommer den att plockas bort nästa synk.

• Kan jag lägga till en lärare jag samarbetar med i ett synkat Classroom?
    Om ni väljer att konfigurera synken att tillåta att lärare som läggs till inte plockas bort vid nästa synk. Om ni väljer att ha den inställningen så kommer den manuellt tillagda läraren aldrig att hanteras av synken i det Classroom:et, det är i så fall upp till läraren att manuellt ta bort sin kollega.

• Vad blir det för namnstandard på de synkade Classroom?
    Namnstandarden utgår ifrån namnet i elevregistret. Ni kan välja att ha med skolans namn om det finns flera skolor i samma domän, exempel 7D-matematik-Stenskolan, 7D-matematik-Bergskolan.

• Kan lärarna själva byta namn på de synkade Classroom?
    Nej, inte i Classroom. Det går att byta namn i elevregistret.

• Vad händer med ett Classroom vid läsårsbyte?
    Classroom:et arkiveras. Användarna kan fortfarande hitta Classroom:et under arkiverade kurser.

Kontrollerad 2023-11-20