Registrera (enrolla) en Chromebook

Ändrad den Mon, 20 Nov 2023 vid 03:03 PM

Innan du registrerar en Chrome-enhet kan det vara bra att läsa artikeln "Innan du registrerar (enrollar) en Chromebook"

Så här registrerar du en Chrome-enhet manuellt:

1. Slå på Chrome-enheten och följ anvisningarna tills meddelandet visas på skärmen.
    OBS! Logga inte in ännu.

Om du ser registreringsskärmen istället för inloggningsskärmen fortsätter du till steg 5.

2. Om du registrerar en Chromebook-surfplatta tryck på E-post eller telefon.

3. Klicka på "Mer" Mer följt av och "Byt till fullständig layout" för att öppna tangentbordet på skärmen.

4. Välj ett alternativ för att öppna registreringsskärmen.
    • Tryck på Ctrl+Alt+E.

• Välj "Fler alternativ" följt av "Företagsregistrering" (OBS! Det är inte tillgängligt på Chromebook-surfplattor).

5. Ange användarnamn och lösenord från välkomstbrevet för Google-administratörer eller för ett Google-konto som är berättigat till registrering.

6. Om du uppmanas att göra det anger du resurs-id:t och platsen.

7. Klicka på "Nästa".

8. Klicka på "Klar" när du får ett bekräftelsemeddelande att enheten har registrerats.

Användare kan nu logga in på enheter och börja använda dem.

I administratörskonsolen kan du se en lista över registrerade enheter på administratörskonsolen. Där kan du hitta information om bland annat serienummer, status och senaste synkronisering av policy.

Kontrollerad 2023-11-20