Tagga uppgifter med kategori i Teams uppgiftshanterare

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 09:36 AM

Man kan lägga till kategori på uppgifter för att lättare kunna organisera dem som ex typ (ex hemarbete) eller ämne. Eleverna ser kategorierna också.

Gå till Allmänkanalen i klassteamet och välj Uppgifter.

Välj skapa Uppgift. Välj Lägg till kategori, skriv kategorinamnet och tryck Enter.

Fyll i resterande fält i uppgiften, titel, vilka som ska få uppgiften osv. Välj Tilldela. Valda elever får nu automatisk en notifiering om den nya uppgiften.

Uppgiftens kategori kommer synas i din lista över uppgifter..

Filtrera uppgifter på kategori

För att se dina uppgifter filtrerade på kategori, klicka på Filter och välj kategorin du önskar se.