Notifikationer i Teams

Ändrad den Wed, 14 Dec 2022 vid 01:58 PM

Det kan komma notifikationer från olika aktiviteter i Teams.

Man kan styra vissa av notifikationerna själv genom att klicka på sin profilbild i Teams och välja Inställningar.

Under aviseringar kan man ändra hur de fungerar. Vill man inte ha sina aviseringar i Teams men istället i Windows kan man ställa in det under stil för aviseringar. Då måste man kolla att Windows är inställt på att visa aviseringar också.

Standard är dock att visa i Teams enligt nedan.

Här kan du välja hur dina inställningar ska fungera.

Kalenderaviseringar

I den personliga kalendern ställer man in aviseringar i Outlook online på office.com

Gå till Outlook, välj kugghjulet bredvid din profilbild och välj visa alla Outlookinställningar

Efter det, klicka på kalender till vänster och Händelse och inbjudningar. Där kan du ställa in hur du önskar ha dina aviseringar.

Vad gäller kanal och gruppkalender kan man inte hantera aviseringar i inställningar. Om man vill lägga till gruppkalendern på en sharepoint-sida gör man så här:

Från Teams, klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Öppna i Sharepoint.

På SharePointsidan, välj ett webblock och klicka på + . Lägg sen till Gruppkalender

Klicka på Publicera och kopiera länken till höger.

Gå till Teams och skapa en ny flik i kanalen som länkar till sharepoint-sidan. Välj ny flik och välj SharePointikonen.

Lägg till sidan där kalendern finns. Klicka på spara.

Då måste användare använda Outlook för att lägga till händelser i gruppkalendern.

Alla kommer att se händelserna, de kommer att visas på sharepoint-sidan, men ingen får några mötesinbjudningar eller aviseringar alls. Detta går inte att ändra på.

Kontrollerad 2022-12-14