Hur hanteras skyddad identitet?

Ändrad den Tue, 20 Dec 2022 vid 11:23 AM

Hur hanterar man skyddad identitet i systemen? Detta kan avgöras av kommunjuristen eller GDPR-ansvarig i kommun men vår rekommendation är att man gör som följer.

• Gör en inloggning som är helt ny och skild från den fysiska personen. Som exempel,

Åke Svensson

Lillvägen 1

987 54 Lillstad

Personnummer och uppgifter kan man även skapa på till exempel Generera fejkade personuppgifter med fejka.

• Be er IT-avdelning lägga upp den fejkade användaren i sina berörda system.

• Lägg in fejkade användaren i ert elevregister som vanlig lärare eller elev. Den riktiga skyddade identiteten används alltså inte alls. Gör klassplacering och grupptilldelningar mm som på en vanlig användare.

• Ge inloggningen till det fejkade kontot till användaren.

Nu kommer Eventfuls synk att behandla den fejkade användaren som en "vanlig" användare och lägga in hen i rätt grupper och klasser enligt elevregistret.

Kontrollerad 2022-12-20