Byt lösenord på elever i Lösenordshantering (Elevlistan)

Ändrad den Thu, 30 Mar 2023 vid 05:36 PM

Funktionen är en hemsida som installeras i kunds miljö och gör att en administratör på skolan kan byta lösenord på en eller flera elever utan att behöva gå via IT-avdelningen.

Generellt gäller att

• Initialt lösenord är det lösenord som senast sattes i Lösenordshanteringsidan eller genom AD-synk. Om eleven byter lösenord själv efter detta ser man inte det lösenordet i listan.
  • Om det finns många elever med samma namn eller liknande uppgifter kan du använda filteralternativet för att söka efter elever i en viss klass eller skola.

För att byta lösenord på en enskild elev:

• Fyll i ett eget eller generera ett lösenord

• Välj om lösenordsbyte ska ske vid nästa inloggning

Instruktion för att byta lösenord för flera elever:

1. För att byta lösenord på flera elever samtidigt markerar du checkboxen längst till vänster
  2. Om du vill byta lösenord för en hel klass, exempelvis inför läsårsstart, så använder du filtren för att få fram klassen (kom ihåg att välja skola). Sedan kan du markera checkboxen i toppen för att markera samtliga elever.
  3. Klicka på "Byt lösenord" och följ instruktionerna på skärmen för att skapa nya lösenord.
  4. Om du vill exportera informationen om de elever du just har ändrat lösenord för kan du exportera listan till en Excel-fil genom att klicka på "Exportera till Excel".

OBS: Det är viktigt att se till att eleverna får information om sina nya lösenord på ett säkert sätt, t.ex. genom att lämna ut lösenorden personligen eller genom en säker kommunikationskanal.

Kontrollerad 2023-03-30