Ändra behörighet på dokumentbiblioteket "Filer"

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 10:32 AM

Dokumentbiblioteket "Filer" i Teams har som standard att både "Ägare" (Lärare) och "Medlemmar" (Elever) kan ladda upp och redigera dokument som ligger i "Filer". Ägaren/Läraren kan ändra behörigheten för Medlemmar/Elever, så att eleverna inte längre kan ladda upp filer eller redigera uppladdade dokument utan enbart visa dem. Nedan beskrivs hur en ägare av Teamet går tillväga för att ändra behörighet för HELA dokumentbiblioteket och alla dess mappar:

Ändra behörighet på dokumentbiblioteket "Filer"

För att ändra behörigheter på hela dokumentbiblioteket med tillhörande mappar gör enligt följande:

• Gå till aktuellt Team och klicka på Filer.
  • Klicka på  Öppna i SharePoint

• Klicka på Webbplatsinnehåll och sedan på de tre lodräta prickarna efter dokumentbiblioteket Dokument och välj Inställningar

• Klicka på Behörigheter för dokumentbiblioteket

• Klicka på knappen "Sluta ärva behörigheter"

• Markera gruppen Medlemmar på Group Site och klicka på Redigera användarbehörigheter

• Avmarkera Redigera och markera istället Läsa och klicka Ok

Nu kan inte längre Medlemmar/Elever ladda upp eller ändra i dokument som ligger i dokumentbiblioteket som hör till Teamet. OBS! Detta gäller alla mappar som skapas i dokumentbiblioteket.