"Det här avsnittet skapades ursprungligen i en äldre version av OneNote"

Ändrad den Wed, 07 Feb 2024 vid 12:05 PM

För att enkelt föra över dina OneNote-anteckningar till OneDrive och därigenom skapa en smidig arbetsmiljö, följ dessa steg:

1. Logga in på www.onedrive.com i din webbläsare med samma konto som du använder för OneNote.

2. Klicka på "+ Ny" på startsidan för OneDrive och välj sedan "OneNote-anteckningsbok".

3. Ge anteckningsboken ett namn och klicka på "Skapa".

4. Den nya anteckningsboken öppnas automatiskt i OneNote i din webbläsare. Klicka på "Öppna" i "Skrivbordsprogram" för att fortsätta.

5. Nu, i Utforskaren på din dator, leta reda på de fristående OneNote-avsnittsfilerna på din hårddisk. Högerklicka på varje avsnittsfil och välj "Öppna med" > "OneNote-".

6. Observera: Om du har två olika versioner av OneNote installerade, välj skrivbordsappen "OneNote" i detta steg, inte "OneNote för Windows 10".

7. I OneNote-skrivbordsappen öppnas dina fristående avsnittsfiler i "Öppna avsnitt". Högerklicka på varje avsnittsflik och välj sedan "Flytta" eller "Kopiera".

8. Markera den nya anteckningsboken som du skapade tidigare och klicka på "Kopiera".

9. När varje avsnitt har kopierats och synkroniserats med den nya anteckningsboken, kan du använda Utforskaren för att ta bort de ursprungliga fristående avsnittsfilerna från din dator.

10. Upprepa steg 5–9 för varje ytterligare fristående avsnittsfil du vill föra över.

Genom att följa dessa steg kommer du att ha alla dina OneNote-anteckningar snyggt organiserade och tillgängliga i OneDrive, vilket gör det enkelt att komma åt dem från olika enheter och platser.