Komplett Guide till Microsoft Stream: Frågor, Svar och Bästa Praxis

Ändrad den Thu, 08 Feb 2024 vid 01:46 PM

1. Fråga: Hur kan jag identifiera och åtgärda problem med att ladda upp videofiler till Microsoft Stream?
    Svar: Om du har problem med att ladda upp videofiler till Microsoft Stream, prova att kontrollera din internetanslutning, webbläsarkompatibilitet och filformat. Se även till att din fil inte överskrider den maximala filstorleken för uppladdning.

Tenant begränsningar

• Totala videor: 500 000
    • Total lagring: En Microsoft Stream (klassisk) klientorganisation fick en fast allokering på 500 GB lagringsutrymme och ytterligare 0,5 GB lagringsutrymme per licensierad användare*
    • Totala kanaler: 20 000
    • Maximala samtidiga direktsändningar (i pre-live eller live): 151
    • Observera: Antalet direktsändningar och deltagarantal kan ändras och är beroende av tjänstens tillgänglighet.

Gruppbegränsningar

• Kanaler för varje Microsoft 365-grupp: 1 000
  1. Kanalgränser

• Videor per kanal: 10 000

Videobegränsningar

• Användare/AD-säkerhetsgrupper tilldelade per video: 1 000
  • Undertext-/textningspår per video: 66
  • Totalt antal miniatyrbilder per video: 5
  • Kommentarer per video: 2 500
  • Uppspelning av video på begäran: Upp till 1080p
  • Uppspelning av direktsändningar: Upp till 720p

Filstorleksgränser

• Maximal videofil: 50 GB
  • Maximal storlek för miniatyrbild per fil: 4 MB
  • Maximal storlek för textspår/undertext: 2 MB

Användarbegränsningar

• Uppladdade videor per användare: 5 000
  • Skapade kanaler per användare: 1 000
  • Totalt antal kommentarer: 50 000

Transkriptionsbegränsningar

• VTT-köer (textgrupper): 5 000
  • Tecken per VTT-kö: 4 000
  • Typisk maximal videolängd som kan transkriberas: Fyra (4) timmar

Dessa gränsvärden ger en ram för att effektivt hantera resurser inom Microsoft Stream och säkerställa optimal användning och prestanda för alla användare.

1. Fråga: Vilka steg bör jag följa om jag upplever långsam eller avbruten uppspelning av videor på Microsoft Stream? Svar: Förbättra uppspelningsupplevelsen genom att stänga andra webbläsarflikar, uppdatera webbläsaren och kontrollera begränsningar. Du kan också överväga att använda en annan enhet eller webbläsare för att testa uppspelningen.

2. Fråga: Vad är de vanligaste orsakerna till att videor inte kan spelas upp korrekt på Microsoft Stream, och hur kan jag åtgärda dem?
    Svar: Vanliga orsaker inkluderar nätverksproblem, inkompatibla webbläsare, och felaktiga filformat. För att åtgärda problemen, se till att din internetanslutning är stabil, använd en kompatibel webbläsare och kontrollera att din video är i ett stöds format.

3. Fråga: Vilka åtgärder kan vidtas om användare rapporterar problem med att ladda eller spela upp videor på Microsoft Stream?
    Svar: Starta med att verifiera användarens internetanslutning och webbläsarkompatibilitet. Om problemet kvarstår, kontakta oss för ytterligare hjälp.

4. Fråga: Hur kan jag diagnostisera och lösa problem med att dela och inbädda videor från Microsoft Stream i andra appar och webbplatser?
    Svar: Se till att du använder rätt inbäddningskod och att delningsinställningarna tillåter inbäddning och delning utanför organisationen.

5. Fråga: Vilka inställningar eller behörigheter kan påverka användarnas möjlighet att komma åt och visa videor på Microsoft Stream?
    Svar: Kontrollera att användarna har rätt behörigheter för att komma åt videon och att videon är korrekt delad med dem.

6. Fråga: Vad ska jag göra om jag stöter på felmeddelanden eller tekniska problem när jag använder Microsoft Stream? Svar:

FelFörklaring
    Sidan är inte tillgängligSidan som du begärde finns inte. Kontrollera webbadressen.
    Videon är inte tillgängligAntingen finns videon inte eller så har den inte publicerats än. Kontrollera webbadressen eller meddela videons ägare att du vill att videon ska publiceras.
    Det här är inte avsett för digDet verkar som att du inte har behörighet att titta på videon. Du kan kontakta videoägaren och be om behörighet.
    Ge oss några minuter tillVideon håller fortfarande på att laddas upp eller bearbetas. Försök igen senare.
    Det tar längre tid än vanligt att ladda upp videonVideon håller fortfarande på att laddas upp eller bearbetas. Större videofiler eller nätverk med lägre hastighet kan inverka på uppladdningstiderna. Det är möjligt att uppladdningen kan ha avbrutits. Försök igen senare. Om du är den som laddar upp kontrollerar du status för videon på sidan för Mina videor.
    Det är något fel med den här videonNågot gick fel när videon laddades upp. Prova att ladda upp videon igen.
    Det verkar som att cookies är blockeradeEn webbläsarinställning eller ett plugin-program blockerar cookies från tredje part och förhindrar uppspelning. Om du vill att uppspelningen ska fungera inaktiverar du dina tillägg eller ändrar webbläsarens sekretessinställningar och aktiverar cookies från tredje part. Du kan också välja Visa i nytt fönster för att spela upp i ett nytt fönster.
    Stream (klassisk) är inte tillgängligt för dig just nu. Kontakta administratören om du vill ha mer information.När du har flyttat din Stream (klassisk) klientorganisation till ett nytt datacenter måste Office 365 Global Admin gå till Azure Portal och aktivera Aktiverad för att användarna ska kunna logga in för Microsoft Stream (klassisk)-tjänsten. Mer information finns i Blockera registreringar för Microsoft Stream.
    Det går inte att komma åt videonVi försökte många gånger med att hämta din organisationsinformation utan framgång. Försök igen.
    Fel som slutar medMeddelandeFörklaring
    0200000Det är problem med nätverket.Kontrollera nätverksanslutningen och försök igen.
    02001941. Det gick inte att hitta den videon. 2. Livehändelsen är inte ansluten.1. Innehållet kan ha tagits bort. 2. Kodaren har kanske inte anslutit korrekt.
    020019CHändelseproducenten kan ha anslutningsproblem.Detta kan vara tillfälligt, försök igen senare eller meddela händelseproducenten.
    0200258, 0200259Det är problem med nätverket.1. Kontrollera nätverksanslutningen och försök igen. 2. Ibland kan en brandvägg på datorn eller i företagets nätverk blockera åtkomst till vissa domäner. Kontakta systemadministratören.
    0300000Det är problem med webbläsarenNågot gick fel när videon skulle spelas upp i den här webbläsaren i systemet. Det här händer ibland om du tar bort eller inaktiverar ljudenheten, minimerar uppspelningen i iOS eller om minnet tar slut. Du kanske kan lösa det genom att prova med en annan webbläsare.
    0400002, 0400003, 0400004, 0400005, 0500004, 05000051. Det går inte att spela upp videon. 2. Det är problem med webbläsaren.Något gick fel när videon skulle spelas upp. Detta kan vara tillfälligt, försök igen senare eller prova en annan webbläsare.
    0600000Nuvarande webbläsare eller inställningar stöds inte.Prova använda en annan webbläsare för att spela upp videon.
    06000011. För den här webbläsaren krävs Flash. 2. Den här webbläsaren kräver en Flash-version som stöds.Äldre webbläsare kräver ibland Flash för att kunna spela upp video. Aktivera Flash-pluginprogrammet för webbläsaren för att spela upp videon. Om du redan har aktiverat pluginprogrammet och fortfarande får det här felmeddelandet kanske Flash-versionen inte stöds av Stream. Från och med i dag stöds inte Flash 30.0.0.134 i Stream (klassisk) på grund av en bugg i Adobes pluginprogram. För att uppspelningen ska fungera uppdaterar du Flash-versionen till 30.0.0.154 eller senare.
    FelFixa
    Skadat/ogiltigt/format som inte stödsKontrollera listan över uppladdningsformat som stöds. Om du behöver koda om videon kan du använda Azure Media Services enligt beskrivningen i Koda tillgångar.
    Oväntat fel vid bearbetningFörsök igen snart, eftersom det troligen är ett tillfälligt fel.

7. Fråga: Vilka är de vanligaste webbläsarrelaterade problemen som kan uppstå när man använder Microsoft Stream, och hur kan de lösas?
    Svar: Ofta beror webbläsarproblem på inkompatibilitet eller cache-relaterade problem. Prova att rensa webbläsarens cache och uppdatera till den senaste versionen av webbläsaren för att lösa dessa problem.

8. Fråga: Hur påverkar nätverksanslutningens hastighet och stabilitet prestandan för Microsoft Stream, och hur kan jag optimera den för bästa resultat?
    Svar: En snabb och stabil nätverksanslutning är avgörande för en bra uppspelningsupplevelse. Förbättra prestandan genom att använda en snabbare internetanslutning eller optimera nätverksinställningarna.

9. Fråga: Vad kan orsaka att videor inte synkroniseras korrekt med undertexter eller transkriptioner på Microsoft Stream, och hur kan jag rätta till det?
    Svar: Problem med undertexter och transkriptioner kan bero på felaktig tidskodning eller formatering av textfilen. Se till att undertexter är i rätt format och att tidskodningen är korrekt för att lösa dessa problem.

10. Fråga: Vilka åtgärder bör jag vidta för att säkerhetskopiera och skydda mina videofiler och metadata på Microsoft Stream mot förlust eller skada?

Videoinformationsskydd & riskhantering

I den här artikeln informerar vi dig om de verktyg som är tillgängliga för att skydda videoinnehåll som lagras i Microsoft 365. Mer specifikt går vi igenom hur video fungerar hand i hand med Microsoft Purview, så att administratörer kan organisera, hantera och skydda videofiler i sitt företag.

Microsoft Purview är en uppsättning lösningar som gör det möjligt för organisationer att identifiera, styra och skydda sina data som lagras på SharePoint.

Purview hjälper din organisation att:

• Få insyn i datatillgångar i hela organisationen
    • Aktivera åtkomst till dina data-, säkerhets- och risklösningar
    • Skydda och hantera känsliga data i moln, appar och slutpunkter
    • Hantera datarisker från slutpunkt till slutpunkt och regelefterlevnad
    • Ge din organisation möjlighet att styra, skydda och hantera data på nya, omfattande sätt
  11. Granskningsloggar

Microsoft Purview-granskningslösningar tillhandahåller integrerade lösningar som hjälper organisationer att effektivt reagera på säkerhetshändelser, kriminaltekniska undersökningar, interna undersökningar och efterlevnadsskyldigheter. Tusentals användar- och administratörsåtgärder som utförs i dussintals Microsoft 365-tjänster och -lösningar spelas i, registreras och behålls i organisationens enhetliga granskningslogg. Granskningsposterna för de här händelserna är sökbara i säkerhets ops, IT-administratörer, insider-riskteam samt efterlevnad och juridiska krav i organisationen. Den här funktionen ger insyn i de aktiviteter som utförs i Microsoft 365-organisationen.

Mer information om granskningslösningar finns i Granskning (Premium) och Granskning (Standard).

Så här fungerar det med video

Stream-loggar (på SharePoint) faller under kategorin Fil- och sidaktiviteter. Skärmbild av användargränssnittet för granskningsloggar

Filterkategorin Microsoft Stream refererar till Stream (klassisk) och kommer att bli inaktuell med Stream (klassisk). Skärmbild av inaktuellt Stream-filter för granskningsloggar

Tips

Om du letar efter alla aktiviteter som är relaterade till en filtyp lägger du till en asterisk före filnamnet för att returnera alla poster för filen. Till exempel för .mp4 filer: *.mp4

Här är några av de viktigaste åtgärderna som loggas mot videofiler som en del av Stream (på SharePoint). Det här är inte en fullständig lista, det finns många andra händelser som loggas mot videofiler:

AnvändaråtgärdGranskningsloggåtgärd
    Skapad eller uppladdad videoFileUploaded
    Fil- och metadataändringar i videoFileModified
    Borttagen videoFileDeleted
    Nedladdad videoFileDownloaded
    Video som visasFileAccessed
    Delad videoSharingSet
    Kommenterad på videoKommentarSkapad
    Borttagen videokommentarCommentDeleted
    Uppladdade undertexter/avskrifterFileTranscriptSkapad
    Nedladdad avskriftFileTranscriptContentAccessed
    Uppladdad miniatyrbildCustomThumbnailUploaded

Du kan se en omfattande lista över SharePoint-granskningslogghändelser i Purviews hjälpdokumentation.

Avsnitten som är relevanta för video är:

12. Kommunikationsefterlevnad

Att skydda känslig information och upptäcka och agera vid incidenter med trakasserier på arbetsplatsen är en viktig del av efterlevnaden av interna principer och standarder. Kommunikationsefterlevnad i Microsoft Purview hjälper dig att minimera dessa risker genom att hjälpa dig att snabbt identifiera, samla in och vidta åtgärder för e-post och Microsoft Teams-kommunikation. Dessa inkluderar olämplig kommunikation som innehåller svordomar, hot och trakasserier och kommunikation som delar känslig information inom och utanför din organisation.

Så här fungerar det med video

Kommunikationsefterlevnad samlar inte in allmänna videofiler i Microsoft 365. Det pågår dock arbete med att samla in och granska avskrifter som sparats som en del av Teams mötesinspelningar: Microsoft 365 Roadmap Item #109534

Hantering av datalivscykel (kvarhållningsetiketter)

Livscykelhantering av data i Microsoft Purview (tidigare Microsoft Information Governance) innehåller verktyg och funktioner för att behålla och ta bort innehåll i Exchange, SharePoint, OneDrive, Microsoft 365-grupper, Teams och Viva Engage.

Att behålla och ta bort e-postmeddelanden, dokument och meddelanden behövs ofta för efterlevnads- och regelkrav. Men att ta bort innehåll som inte längre har affärsvärde minskar också din attackyta.

Så här fungerar det med video

Kvarhållningsprinciper och kvarhållningsetiketter stöds för närvarande för videofiler, som med andra filer som lagras i SharePoint.

Skärmbild av användargränssnittetför kvarhållningsetiketter I den här hjälpartikeln finns mer information om hur du tillämpar kvarhållningsetiketter på filer i OneDrive och SharePoint.

Kvarhållningsetiketter på Teams-mötesinspelningar

Du kan också automatiskt använda kvarhållningsetiketter för mötesinspelningar.

Dataförlustskydd

Oavsiktlig delning av känsliga objekt kan orsaka ekonomisk skada för din organisation och kan leda till brott mot lagar och förordningar. Dataförlustskydd i Microsoft Purview kan skydda din organisation mot oavsiktlig eller oavsiktlig delning av känslig information både inom och utanför organisationen. I en princip för dataförlustskydd gör du så här:

Definiera den känsliga information som du vill övervaka för, till exempel finansiella, hälso-, medicinska och sekretessdata. Var du ska övervaka, till exempel Microsoft 365-tjänster eller Windows- och macOS-enheter. De villkor som måste matchas för att en princip ska tillämpas på ett objekt, till exempel objekt som innehåller kreditkort, körkort eller personnummer. De åtgärder som ska utföras när en matchning hittas, till exempel granskning, blockerar aktiviteten och blockerar aktiviteten med åsidosättning.

Så här fungerar det med video

Skärmbild av DLP-användargränssnittet DLP-aviseringarna utlöses när du söker efter nyckelorden i rubriken, avskriften eller annan information i videometadata. Om det finns en matchning visas ett verktygstips i OneDrive eller på sharepoint-sidan där filen lagras.

Anteckning

DLP-verktygstips visas bara i OneDrive- och SharePoint-bibliotek, de visas inte direkt på stream-webbappens spelarsida.

eDiscovery

eDiscovery är en process för att identifiera, samla in och granska elektronisk information av juridiska, regelmässiga eller affärsmässiga skäl. Du kan använda Microsoft Purview eDiscovery lösningar för att söka efter data och innehåll i Exchange Online, OneDrive för företag, SharePoint Online, Microsoft Teams, Microsoft 365-grupper och Viva Engage communities. Du kan söka i postlådor och webbplatser i en eDiscovery-sökning och sedan exportera sökresultaten för analys och granskning.

Mer information om eDiscovery-lösningar finns i hjälpdokumentationen.

Så här fungerar det med video

Skärmbild av användargränssnittet för eDiscovery med möjlighet att förhandsgranska video som hittats

eDiscovery stöder för närvarande videosökning, uppspelning och export. Filen kan identifieras och samlas in genom att söka på specifika SharePoint- eller OneDrive-platser, eller alternativt söka efter videons titel eller ord i avskriften.

Snart kommer videometadata som avskrifter, kapitel, anpassade miniatyrbilder som stöds i eDiscovery för granskning och export. Mer information finns i Microsoft 365-översiktsobjekt #106101 och blogginlägget Inspektera avskrifter för Microsoft Teams-mötesinspelningar .

Information Protection (känslighetsetiketter)

Det finns många funktioner som du kan använda från den Microsoft Purview Information Protection lösningen för att skydda dina data, oavsett var de lagras och hur de används.

Känslighetsetiketter är dock den grundläggande funktionen som både tillhandahåller skyddsåtgärder och interagerar med andra Purview-lösningar och -funktioner. Mer information om känslighetsetiketter finns i följande hjälpdokumentation.