Clipchamp för företagskonton: En översikt

Ändrad den Thu, 07 Mar 2024 vid 10:35 PM

Att skapa och redigera videoinnehåll har blivit en central del av kommunikationen för företag och organisationer världen över. För att underlätta denna process har Microsoft Clipchamp gjort sitt intåg på marknaden för att erbjuda enkel och kraftfull videoredigering för kommersiella kunder inom ramen för Microsoft 365. Här är en översikt över vad Microsoft Clipchamp erbjuder och hur man får tillgång till det med ett arbetskonto.

Vad är Microsoft Clipchamp för arbetskonton?

Microsoft Clipchamp är en online-videoredigerare som är utformad för att ge företagsanvändare möjlighet att skapa professionella videor utan krångel. Med Clipchamp kan användare enkelt redigera sina videor direkt i webbläsaren eller via Clipchamp-skrivbordsappen för Windows, vilket eliminerar behovet av att ladda ner eller installera komplicerad programvara.

Vanliga frågor och svar

• Skillnaden mellan användning av Clipchamp med ett arbetskonto och ett personligt konto: Med ett arbetskonto får användare tillgång till Clipchamp inom ramen för deras Microsoft 365-abonnemang, medan personliga konton erbjuder en separat uppsättning funktioner och prissättning.

Standardplanen för Clipchamps arbetsversion ingår däremot i följande Microsoft 365-företagslicenser:

• Microsoft 365 E3

• Microsoft 365 E5

• Microsoft 365 Business Standard

• Microsoft 365 Business Premium

• Microsoft 365 E3 extrafunktioner

• Microsoft 365 E5 extrafunktioner

Som standard är Clipchamp för arbete aktiverat för användare som har en av dessa Microsoft 365-licenser tilldelade av sin organisation.

• Hur man vet vilken version man har: Arbetsversionen av Clipchamp kan identifieras genom Microsoft 365-startsidan och tillgänglighet i webbläsare som Edge eller Chrome. https://www.microsoft365.com/launch/Clipchamp/
    Personliga versioner av Clipchamp används genom en separat inloggning på Clipchamps webbplats eller app.

• När man kommer åt Clipchamp med ett arbetskonto: Tillgängligheten av Clipchamp för arbetskonto rullas ut gradvis för Microsoft 365-kunder. Administratörer kan kontakta Microsoft-support för att få ytterligare information om tillgängligheten.

• Var användare med arbetskonton kan komma åt Clipchamp: Clipchamp kan nås via Microsoft 365 App Launcher, Clipchamps startsida i Microsoft 365 för webben, sidan Skapa i Microsoft 365, samt genom OneDrive, SharePoint och Microsoft Stream.

• Hur man redigerar en video med Clipchamp: Användare kan importera sina mediefiler, redigera dem genom att dra och släppa på tidslinjen, lägga till text och effekter, och exportera den färdiga videon för delning eller nedladdning.

• Flytta projekt mellan personliga och arbetsversioner: Det är för närvarande inte möjligt att flytta projekt mellan personliga och arbetsversioner av Clipchamp.

• Stöd för arbetskonton i Windows-appen: Från version 3.x stöder Clipchamp även arbetskonton i dess skrivbordsapp för Windows 10 och 11.

• Funktionsjämförelse mellan arbets- och personliga versioner: Funktionerna kan variera mellan de två versionerna och planen. En komplett jämförelse finns tillgänglig för användarnas referens.

• Hålla sig uppdaterad om tillgängligheten av funktioner: Meddelanden om nya funktioner och uppdateringar ges via Microsoft 365 Admin Center och Microsoft 365-översikten.

• Administratörsstyrning av tillgängligheten: Microsoft 365-administratörer har möjlighet att hantera Clipchamps tillgänglighet för organisationens användare genom administrativa inställningar.

Med dessa vanliga frågor och svar förhoppningsvis får användare en bättre förståelse för hur de kan använda Microsoft Clipchamp med sina arbetskonton inom ramen för deras Microsoft 365-abonnemang. Med enkelheten och kraften hos Clipchamp kan användare skapa imponerande videor för sina företag på ett smidigt och effektivt sätt.

Så här kommer du åt Microsoft Clipchamp med ditt arbetskonto - Microsoft Support