Om man gått över till Tieto Edlevo rekommenderar vi starkt att man använder API:er för åtkomst till data. Följande behövs för att kunna skapa Teams och Classroom:

1. Nyckel för åtkomst till API:erna. Se till att den kopplas till rätt API:er och skolformer.
  2. Url till API:er
  3. Eventfuls certifikat behöver kopplas till API:erna. Eventfuls certifikat är redan känt av Tieto. Har man egen drift av API:erna behöver man få den publika nyckeln från Eventful.

De API:er som rekommenderas är:

• Organization API (läsbehörighet) - för att skapa Teams for Education och Classroom
  • Personnel API (läsbehörighet) - för att skapa personalteams och Team Drives

• Om e-postadress ska skrivas tillbaka till Edlevo behövs även Person API med skrivbehörighet

Följande skolformer finns i API:et:

• Dagbarnvårdare - Pedagogical Care (PC)
  • Förskola - Preschool (FS)
  • Fritidshem - Leisure time centre (F)
  • Förskoleklass - Preschool class (FK)
  • Grundskola - Compulsory School (GR)
  • Grundsärskola - Compulsory School For Learning Disabilities (S)
  • Gymnasieskola - Upper Secondary School (GY)
  • Gymnasiesärskola -Upper Secondary School For Learning Disabilities (GS)
  • SFI - Swedish For Immigrants School (SF)
  • Särvux - Adult School For Learning Disabilities (SV)
  • Komvux - Municipal Adult School (KV)
  • Yrkeshögskola - Higher Vocational Education (YH)

Samtliga API:er finns på GitHub:

https://github.com/ExchangeServices/API

För att skolor ska komma med måste de vara kommunala (Regi = Kommunal regi) och tillhöra rätt kommun (Kommun = "kommunnamn". Om information om enheten ska skickas till andra parter, till exempel Digitala Nationella Prov, eller läromedelsföretag så behöver även SCB-koden finnas i fältet Verksamhetskod.

Anpassning

Om man endast vill skapa Teams för vissa utvalda grupper kan man använda ett utökat attribut i API:et, notes.

Genom att skriva Portal i fältet Information (för grundskolan) eller Anteckning 1 (för gymnasiet) får vi reda på att gruppen ska generera ett Team och hanterar det i synken.