Skapa en CSV-lista av deladbrevlåda från Exchange Admin Center

Ändrad den Fri, 16 Feb 2024 vid 09:37 AM

Det kan hända att en organisation behöver ha en översikt eller information av vilka delad brevlådor som skapades och finns i sin Microsoft 365 miljö. I fallet går det att skapa och exportera ut listor från Microsot 365 Exchange admin center (microsoft.com) .

För att kunna exportera en lista från Microsoft 365 behöver användaren ha admin-rättigheter i Microsoft 365 med tillgång till appen "Admin", se bild nedan.

Filen som exporteras är av filformatet CSV och ta med en mängd olika information om delad brevlådor från Microsoft 365. Efter exporten till CSV-format behöver man filtrera fram önskad information såsom visningsnamn osv.

Gör enligt följande för export av CSV-listan med delad brevlådor information:

• Gå till brevlådor sida i Exchange admin center (microsoft.com)genom att klicka på den här länken i er miljö. Tänk på att du måste ha global admin behörighet eller exchange admin behörighet för att kunna slutföra uppgiften.

• I sidan som dyker upp kan man klicka på filtrering ikonen och välj delad brevlåda och klicka på den.
  • Då kan en komma åt en sida där alla delad brevlådor finns med antal av dem.

• I sidan kan man hitta Export mailboxes och klicka på den. Sedan välj man och klicka på  Export mailboxes in current list så att exportering av alla delad brevlådor kan börjas.'
    Observera: Om man välj bara Export all mailboxes då ska man exporterar alla brevlådor i organisationen och det är INTE vad man vill i fallet.

• En CSV-fil med önskad målet av alla delad brevlådor laddas ner på datorn och filen kan hanteras på sättet som man vill för att presenterar informationen som finns i den tydligare.

Kontrollerad 2024-02-16