Vidarebefodra E-post

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 11:05 AM

Vidarebefordran av E-post kan göras på olika sätt, antingen manuellt av användaren själv - Klicka här

Alternativt manuellt av administratör (Exempel 1).

Man kan också göra det med PowerShell (Exempel 2).

Exempel 1

Konfigurera vidarebefordran av e-post från Admingränssnittet

Sök upp användaren och klicka på den. Välj E-post och här klickar du på Hantera e-postvidarebefordran.

Kryssa i rutan och skriv i e-postadressen till den adress som du vill vidarebefordra till.

Glöm inte att klicka på Spara ändringarna

Exempel 2

Konfigurera vidarebefodran av e-post med hjälp av PowerShell

Följande exempel levererar all e-post till användarens postlåda samt vidarebefodrar till vald postlåda.

Set-Mailbox -Identity "Douglas Kohn" -DeliverToMailboxAndForward $true -ForwardingSMTPAddress "douglaskohn.parents@fineartschool.net"

I detta exempel vidarebefodras all e-post till den valda postlådan

Set-Mailbox -Identity "Ken Sanchez" -ForwardingSMTPAddress "pilarp@contoso.com"