Hantera multifaktorautentisering

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 11:06 AM

För att lägga till multifaktorautentisering till konton i O365 gör enligt följande:

Gå till administratörscentret och Användare välj Aktiva användare

Sök efter användaren och klicka på den, i rutan som dyker upp till höger scrollar du längst ner och väljer Hantera multifaktorautentisering

Klicka i rutan framför den du vill aktivera och klicka på Aktivera till höger.

• Om multifaktorsautentisering önskas på flera användare så markeras samtliga användare på en och samma gång
  • Användaren behöver sedan välja vilken autentiseringsmetod som används vid inloggning. Metod som går att välja mellan är SMS, telefonsamtal och kod via smarttelefon-App
  • Se denna guide kring alternativ för autentisering