Enhetshantering från Eventful ger er som kund en problemfri datormiljö med central hantering. Detta ger bra en bra översikt av säkerhet och budgetkostnader, nu och inför framtiden.

shutterstock_1419542153_-2048x1367_1_.jpgHantering av Windows, iOS och Android-enheter

Eventfuls Enhetshanteringstjänst utgår ifrån Microsoft Endpoint Manager (MEM), som samlar ett flertal tjänster och funktioner för att se till att en organisations enheter följer de önskade inställningar och skydd som krävs för att enheterna ska fungera länge, skydda data och ge en bra användarupplevelse för slutanvändaren. MEM stödjer de flesta enhetstyperna så som Windows 10, iOS, Android och MacOS. 

Enrollment
Alla enheter som skall hanteras måste anslutas till tjänsten, och de flesta plattformar har effektiva tjänster där dessa automatiskt ansluts till MEM.

  • Windows 10 - AutoPilot gör att datorer kan importeras in i MEM och samverkar med Windows Out of Box Experience för att ge en användarvänlig igångsättningsprocess för användaren.
  • iOS - Apples Device Enrollment Program gör att enheter automatiskt kopplas till MEM. Är idag inbyggt i Apple School Manager och Apple Business Manager.
  • Android - Android har flera tjänster för automatisk koppling av enheter till MEM: Google Zero Touch och Samsung Knox Mobile.

Det finns även fler sätt att ansluta enheter, både automatiserat för befintliga enheter, eller Self-Service Enrollment.

Konfigurationshantering
Hjärtat i MEM är hanteringen av konfigurationsprofiler för enheterna. Det är mycket viktigt att se till att hantera enheters uppdateringsinställningar, konfiguration för WiFi och enhetsbegränsningar. En av styrkorna i MEM är bland annat stödet för säkerhetsbaslinjer, där Microsoft byggt principer för hur man ska hantera säkerhet på enheterna. Dessa kan självklart anpassas efter organisationens behov.
Dessa kan även sammanställas i paketeringar så grupper av konfigurationsprinciper kan tilldelas tillsammans.

Applikationer
En stor del av användarupplevelsen är att alla de program och applikationer man behöver finns tillgängliga och licensierade på enheten. Idag finns någon form av central Store för alla enhetstyper, Windows Store för Windows 10, Play Store för Android mm. Dessa är mycket enkla att hantera i MEM, och kan utökas med organisationsanpassade programvaror och hanteras via MEM.

Rapporter
Vi tillhandahåller löpande rapporter och övervakar vad som händer i miljön. Utifrån denna information ger vi löpande rekommendationer, utför preventiva åtgärder inom ramen för tjänsten.

Utbildning och Instruktioner
Vi utbildar supportpersonal i grunderna i tjänsten och hur man hittar i portalerna. Vi tittar på rapporterna samt går igenom de instruktioner som finns för 1:a och 2:a linjens supportpersonal.

Hantering av Google Chrome-enheter

Smidig enhetshantering via molnet
I administratörskonsolen har administratörerna full kontroll och kan aktivera och inaktivera appar och programvaror på alla enheter i nätverket.

Nya funktioner utan avbrott i studierna med automatiska uppdateringar
Håll Chromebook-enheterna uppdaterade med de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna. När enheterna är anslutna till internet uppdateras de automatiskt i bakgrunden, så att alla kan fortsätta fokusera på inlärningen.

Förstklassig säkerhet och förstklassigt dataskydd
Chromebook-enheterna har flera säkerhetslager som skyddar mot virus och skadlig programvara. Vi ser till att de följer sekretessavtalet Student Privacy Pledge så att skolorna kan använda dem i enlighet med COPPA och FERPA.

Styr vilka resurser användare får åtkomst till med hanterad åtkomst
Blockera slutanvändare från att logga in på Chromebook-enheter, begränsa åtkomst till vissa webbplatser och visst innehåll och aktivera kostnadsfri användning av Cloud Identity på delade enheter.

Förenklad implementering med åtkomst till enhetspolicyer och möjligheten att övervaka registrerade enheter från molnet
Ge IT åtkomst till enhetspolicyer och möjligheten att övervaka registrerade enheter, både skolans egna och elevernas enheter, allt från Googles molnbaserade administratörskonsol.

Avancerad säkerhet - skydda data med bättre kontroll
Skydd av borttappade eller stulna enheter förhindrar datastöld genom att inaktivera enheter på distans. Tillfälligt läge rensar användardata vid utloggning, och permanent registrering säkerställer att enheterna alltid är registrerade på er domän.