Google Takeout

Ändrad den Fri, 01 Dec 2023 vid 02:02 PM

För att kunna exportera all data som finns på ditt Googlekonto, behöver du göra en Google Takeout. Då får du ut all din data som antingen ZIP-fil eller TGZ-fil.

1. Logga in på ditt Googlekonto.

2. Gå till denna webbadress: https://takeout.google.com/settings/takeout

Då ska du se en sida som ser ut så här

3. Under Välj vilka uppgifter som ska omfattas ser du en lista på alla de tjänster som kommer att exporteras. Dessa är ibockade från början. Om du vill avmarkera en tjänst, så att den inte exporteras, klickar du på den blå ikonen till höger så att den inte längre är markerad.

Klicka du på Nästa steg längst ner på sidan.

4. På nästa sida får du välja vilket format som filerna ska sparas i och även hur stor filerna max får vara. Om du exempelvis väljer 2 GB och ditt data överskrider det så kommer din data att delas upp i flera filer.

takeout-m_l.PNG5.Under rubriken Visningsmetod får du välja hur du ska spara ditt data.

• Skicka en hämtningslänk via e-post - Du ett mail med en länk där du kan ladda ner filen till din dator.

• Lägg till i Drive - Det är en mapp på din Google Drive. I den mappen finns dina filer som också går att ladda ner till din dator.

• Lägg till i Dropbox - Om du har ett konto på Dropbox kan du välja att spara filerna där.

• Lägg till i OneDrive - Om du har ett privat konto på Microsoft (Hotmail, Outlook eller Live) kan du välja att spara filerna där.

• Lägg till på Box - Om du har ett konto på Box kan du välja att spara filerna där.

6. När du har valt var filerna ska sparas, klickar du på Skapa Export

7. Klart! Du får ett E-postmeddelande när exporten är färdig. I e-postmeddelandet finns instruktioner för hur du når dina filer.

8. Om du valde alternativet Skicka en hämtningslänk via e-post, kommer du att få ett mail som ser ut så här

Om du klickar på Download your files /Hämta arkiv sparas där dina hämtade filer på din dator.

Kontrollerad 2023-12-01