Uppgiftsverktyget i Teams - så funkar flödet

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 09:29 AM

Uppgiftsverktyget är mycket användbart för att ordna struktur för eleverna. Men hur ser det ut i flödet egentligen? Rent grafiskt ser det ut så här (där lärarens steg är blå och elevens röda).

Nu ska vi gå igenom detta steg för steg med lärar- respektive elevvy.

Läraren skapar en uppgift

Gå in i teamet och kanalen Allmänt. Klicka på fliken Uppgifter

Klicka på Skapa

Skriv i instruktioner mm i uppgiften

Bifoga gärna en fil även om du inte har någon förberedd. Med en fil kan du följa arbetet under hela processen.

Välj inställningar och klicka på Klar.

Eleven ser nu uppgiften (och får även en blänkare som notis). Eleven lägger till sina svar enligt bild nedan.

Du som lärare får en notis och kan gå in och ge återkoppling till eleven.

Vill du kommentera i dokumentet, välj Infoga och välj Kommentar

När du kommenterat klart, klicka på Returnera.

Eleven jobbar om uppgiften och klickar på Lämna in igen.

När du bedömt sista inlämningen så är uppgiften klar.