Ladda upp filer större än 50 MB i uppgiftsverktyget i Teams

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 09:31 AM

Det ligger en gräns för filer vid inlämning i uppgiftsverktyget på 50 MB. Ibland har man dock behov av att ladda upp större filer än så. Då finns det en "workaround" man kan göra.

1. Skapa en uppgift som heter inlämningsmapp och sätt slutdatum till slutet av terminen.

2. Gå sedan till teamets SharePoint, klicka på "Webbplatsinnehåll" och leta upp biblioteket "Elevarbete" och klicka på mappen "Arbetsfiler".

3. Kopiera url:en till den mappen och lägg sedan till en ny flik i teamet, använd då "Webbplats" och klistra in din url.

4. Då har du en mapp per elev som är behörighetsstyrda så att eleven bara ser sin mapp, och du som lärare ser alla mappar. Och man är inte begränsad av uppgiftsmotorns 50mb.