Stream; skapa Kanal, lägg till innehåll och lägg till kanalen i Teamet

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 09:41 AM

I den här instruktionen visas hur du som lärare kan skapa en kanal där du sedan lägger filmer i.

• Logga in på Office 365 (www.office.com)
  • Klicka på våfflan och välj Stream (om Stream inte visas kan du klicka på Alla appar)
  • Du kan också gå direkt till Stream web.microsoftstream.com

• Klicka på Skapa och välj Kanal

• Kanalnamn - Ge din kanal ett namn
  • Beskrivning - Ge din kanal en beskrivning (valfritt)
  • Kanalåtkomst - Välj Gruppkanal för åtkomst till dina Teammedlemmar
  • Välj grupp - Skriv in början på ditt Teams namn och välj sedan i listan som visas
  • Rutan med plustecknet ger dig möjlighet att ge din kanal en kanalbild (valfri)

Nu är din kanal skapad. För att ladda upp filmer kan du antingen använda drag-and-drop eller klicka på välj fler filer.

När filmen har laddads upp ser det ut så här enligt nedan.

• Vänta tills det står Klar att publicera (översta gula markeringen)
  • Klicka därefter på Publicera nu (nedersta gula markeringen)

Öppna nu Microsoft Teams

• Gå till önskad kanal som du vill att Streamkanalen ska ligga i
  • Klicka på plustecknet för att lägga till en ny flik

• Välj Stream

• Skriv in namnet på din kanal (hela namnet)
  • Ge fliken ett namn
  • Klicka på Spara

Nu visas din Streamkanal som en flik i din kanal!