SharePointkalendrar i Teams

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 09:42 AM

Vi rekommenderar generellt att man använder teamets Outlook-kalender för mötesbokningar och kalendarium, men ibland vill man ha fler kalendrar.

SharePointkalendrar kan vara användbara i Teams, då man till exempel vill skapa möjlighet för att boka lokaler, surfplattor eller hantera provkalendrar med mera.

För att lägga till en kalender gör enligt nedan.

1. Gå till Teamet och klicka på kanalen allmänt och sedan de tre prickarna följt av Öppna i SharePoint.

2. Klicka på Webbplatsinnehåll till vänster och sedan +Nytt och välj därefter App

3. Sök upp appen Kalender, klicka på den och döp den sedan till något, klicka därefter på Skapa.

4. Klicka på din nya kalender

5. Kopiera adressen från adressfältet

6. Gå till ditt Team och klicka på + i toppmenyn och välj Webbplats, döp fliken till något och klistra in din kopierade länk, klicka sedan på Spara.