Byta namn på ett Team

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 09:47 AM

Ibland vill man byta namn på ett Team och detta kan oftast göras relativt enkelt, men det är några saker man behöver känna till.

1. Ett team som synkas från elevregistret är det inte säkert att man kan byta namn på. Kontakta därför Eventfuls support innan du byter namn på ett synkroniserat Team.

2. Vid byte av namn på ett Team ändras också titeln på SharePoint-webbplatsen som tillhör teamet, men anteckningsboken som tillhör teamet byter inte namn utan det behöver man hantera manuellt.

För att byta namn på ett Team

1. Klicka på de tre prickarna bredvid teamet och välj Redigera team.

2. Skriv in det nya namnet och klicka på Klar.

För att byta namn på anteckningsboken

1. Klicka på Allmänt-kanalen och sedan de tre prickarna, välj Öppna i SharePoint

2. Klicka på Webbplatsinnehåll och sedan Webbplatstillgångar

3. Klicka på de tre prickarna till höger om anteckningsboken, klicka sedan på Byt namn

4. Skriv in det nya namnet. Observera att det är JÄTTEVIKTIGT att man behåller "Anteckningsbok för" sedan följt av det nya namnet på Teamet, annars kommer inte anteckningsboken fungera i Teams.

5. Avsluta genom att klicka på Spara