Stänga av konversationer i Teamets kanaler för en elev

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 10:31 AM

Ägare/Lärare till ett Team eller andra användare, kan inte ta bort inlagda konversationer/meddelanden i Teams chattfunktion eller kanaler. Däremot kan Ägaren/Läraren av ett Team stänga av chatt-funktionen/konversationer för enskilda elever i Teamets kanaler (ej den allmänna chattfunktionen). Följ instruktionen nedan om du vill göra detta:

• Gå till aktuellt Team och klicka på de tre vågräta punkterna till höger om Teamet och välj alternativet Hantera team i rullistan

• Markera  Stäng av ljudet för studenter för den aktuella eleven

• Nu kan inte eleven skriva i konversationer i någon kanal som tillhör Teamet. Nedan visas en bild hur det ser ut hos eleven.