Radera chattar och konversationer i Teams

Ändrad den Wed, 06 Mar 2024 vid 03:58 PM

Det finns både enskilda chattar och hela chattrådar i Teams. Utöver detta finns det konversationer i Teamets olika kanaler.

Ibland finns det behov av att kunna radera något av detta.

Enskilda chattar - radera egna inlägg

I enskilda chattar kan man radera sina egna inlägg genom att klicka på de tre punkterna i en chatt och välja ta bort chatt.

Detta kommer medföra att det finns ett inlägg där det står att "meddelandet är raderat" - detta meddelande går inte att radera.

Radera hela chatten

Man kan dock inte ta bort andra användares chattar även om det är en egen chattråd. Hösten 2022 kom möjligheten att kunna ta bort hela chatten. För att göra det, klicka på chatten under chatt i Teams och välj ta bort hela chatten.

Har du inte det alternativet måste du vända dig till din administratör som kan slå på funktionen.

Radera inlägg från kanaler

För att kunna radera inlägg i kanaler måste du vara teamsägare. Då kan du klicka på de tre punkterna och välja ta bort meddelandet. Du kan inte radera själva konversationsfliken eller hela inläggstråden även om du är teamsägare.

Kontrollerad 2023-01-04