Övervakad chatt i Teams

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 10:41 AM

‎Vad är övervakad chatt?

Övervakad chatt gör det möjligt för lärare att initiera chattar med studenter och blockerar studenter från att starta nya chattar om inte en lärare är närvarande.‎

‎När chattövervakning är aktiverad kan lärare inte lämna chattar och andra deltagare får inte ta bort dem.‎

‎Dessa begränsningar tillämpas endast på nya privata chattar som skapas efter att övervakad chatt har aktiverats fullt ut. De gäller inte befintliga privata chattar, möteschattar eller kanaler. ‎

‎För att övervakad chatt ska fungera måste varje användare i din miljö tilldelas rätt chattbehörighetsroll. Det finns tre roller som en användare kan tilldelas:‎

• ‎Fullständiga behörigheter‎‎ – Den här rollen är för lärare som ska ha full access till studenter och annan personal. De kan starta chattar med alla användare i Teams. Lärare med fullständig behörighet förväntas övervaka de chattar de deltar i. De kan inte lämna eller tas bort från chattar som de startar eller chattar som de övervakar.‎

• Kollegiala behörigheter‎‎ – Denna roll är för lärare som endast ska ha övervakad tillgång till chatt med elever och ha full tillgång till lärarpersonal. De kan starta chattar med lärare med fullständiga behörigheter eller de med kollegiala behörigheter men kan inte starta chattar med elever.

• ‎Elevbehörigheter‎‎ – Den här rollen är för elever som behöver handledas. Elever kan bara starta chattar med användare som har fullständiga behörigheter. De kan delta i alla konversationer som en användare med fullständig behörighet bjuder in dem till.

Vad behöver jag göra som administratör?

Om du önskar införa övervakad chatt i din organisation måste funktionen först aktiveras av administratör. Eventful kan hjälpa er att sätta upp övervakad chatt och samtidigt se över alla policyfrågor för Teams hos er.

‎Om du vill ange användarnas chattbehörighetsroll använder du ‎‎rollprincipen för chattbehörigheter‎‎ ‎‎ som finns i alternativen för meddelandepolicyn i Teamsadministratörsportalen. Man kan även använda PowerShell för att definiera roller med ChatPermissionRole-principen med värdena Fullständig, Begränsad eller Begränsad. Den här principen finns under CsTeamsMessagingPolicy.‎

‎Om du vill veta mer om inställningen. Teams-principer se Teams policyer och policypaket för utbildning och tilldela principer till stora uppsättningar användarguider.‎

‎Roller kan inte tilldelas gäster i din klient organisation. Gästerna tilldelas den begränsade rollen.‎

‎Tillåt övervakad chatt‎

‎Övervakad chatt är inaktiverad som standard för din klient. När du har angett chattbehörighetsroller för dina användare kan du aktivera övervakad chatt i din organisation genom att gå till ‎‎organisationsomfattande‎‎ inställningar > ‎‎Teamsinställningar‎‎ och ställa in ‎‎rollbaserad chattbehörighets‎‎princip ‎‎till på.‎‎ Du kan också använda PowerShell för att aktivera övervakad chatt genom att ställa in AllowRoleBasedChatPermissions till True. Den här cmdleten är under CsTeamsClientConfiguration.‎

‎Övervakad chatt måste vara aktiverad för alla användare i klienten och kan inte aktiveras för endast en del av dina användare.‎

‎Underhåll övervakade chattar‎

‎När övervakad chatt har aktiverats måste man göra några saker för att säkerställa att chattarna i din miljö förblir övervakade:‎

• ‎Tilldela lämpliga roller till alla nya användare som ansluter till din klient organisation. Som standard tilldelas användarna en begränsad roll.‎
  • ‎Om en användare med fullständig behörighet lämnar eller tas bort från en klient kommer chattarna som de övervakade att lämnas obevakade. Innan du tar bort den ursprungliga användaren bör du se till att en annan användare med fullständig behörighet läggs till i dessa konversationer så att chatten kan övervakas. När den ursprungliga läraren har tagits bort kan nya deltagare inte läggas till i konversationen, men tidigare tillagda deltagare kan fortsätta att chatta.‎