Uppgifter fungerar inte för elev

Ändrad den Wed, 28 Dec 2022 vid 10:38 AM

Om en elev har lämnat skolan och sedan kommit tillbaka efter ett tag så kan det beroende på hur er kontohantering ser ut ha skapats nya mappar för eleven i uppgiftshanteraren. Resultatet blir att eleven inte får några uppgifter.

Detta löser man genom att flytta elevens material från den gamla mappen, radera den gamla mappen och dela den nya mappen med eleven.

Gör såhär

1. Gå till Filer och klicka på Öppna i SharePoint och sedan Webbplatsinnehåll

2. Klicka på biblioteket Elevarbete och välj sedan mappen Arbetsfiler

3. Klicka på  Elevens mapp som inte har (1) på slutet, markera alla filer och välj Kopiera till, kopiera filerna till elevens nya mapp som har (1) på slutet.

4. Ta bort den gamla mappen som INTE har (1) på slutet, och markera den nya mappen och välj Dela och ge redigera-behörighet till eleven.

5. Upprepa detta steg även för mappen Skickade filer, och sedan för alla andra team eleven är med i