Vill man inte längre synkronisera filer ner till sin PC kan man inte bara radera mapparna lokalt - då försvinner allt från OneDrive i molnet också. 


Man måste först stoppa synken på sin PC. Efter detta kan man ta bort mappar och filer utan att det påverkar filerna online. 


Högerklicka på det blå molnet längst ner till höger i aktivitetsfältet:


Följande ruta kommer upp:


Klicka på Inställningar. 


Välj Stoppa synkronisering. 



Efter att du klickat på Stoppa synkronisering kan du plocka bort mappar och filer från PC:n utan risk. Vill du börja synka igen så får du logga in i OneDrive på PC:n igen.