Användning av granskningslogg i Microsoft 365 admin center

Ändrad den Wed, 28 Jun 2023 vid 01:29 PM

Som administratör kan man till exempel behöva få fram vem som har tagit bort en grupp. Då kan man använda Microsoft 365 efterlevnadsyta för att få fram den informationen.

Följ dessa instruktioner:

1. Logga in på https://compliance.microsoft.com/ och klicka på granskning

2. Välja datum och tidsintervall du ska söka på (om man vet annars kan man välja intervall), dock inte mer än 90 dagar bakåt. (Det går inte att se aktiviteter över 90 dagar om man inte har licensiering för långsiktig kvarhållning av granskningslogg.)

Ange ett sökningsnamn samt aktiviteter som du önskar söka i tex Teamet har tagits bort.

Välj användare om du vet vem gjorde en aktivitet eller lämna detta öppet för att få information om alla som har gjort aktiviteten.

Skriv in i fil, mapp eller webbplats om du vet detta. Man kan också skriva in en borttagen grupps namn i fältet.

Klicka sedan på Sökning

3. Efter ett tag dyker upp en rad längst ner på sidan upp om sökningen med status som ändras mellan kö, pågående och status.

4. Då kan du klicka på raden med sökningsnamn som gäller och hitta alla informationen därifrån.