Lägg till Outlook gruppkalender i Teams

Ändrad den Thu, 27 Apr 2023 vid 12:00 PM

Ibland ser man ett meddelandet att gruppkalendern endast är tillgänglig för medlemmar och om du vill se gruppkalendern måste du gå med i gruppen. Detta får man när en försöker lägga till Outlook gruppkalender i Teams.

Följande gör man för att lägga till Outlook gruppkalendern i Teams ändå:

1. Gå till Outlook och leta upp gruppen som du vill ha din kalender i Teams och klicka på den. Sedan kan du klicka på ikonen till vänster med de tre punkterna under gruppnamnen i sidan som dyker upp.

2. Gruppkalendern öppnas och där behöver man kopiera URL:n till gruppkalendern. Se till att länken har gruppnamn i sig. Kontrollera att andra kalender tex personlig kalender inte visas i sidan genom att avbocka alla kalendrar förutom gruppkalendern under mina kalendrar eller grupper.

3. Gå till Teamsgruppen där kalendern ska finnas och välj kanalen Allmänt i det aktuella teamet och klicka på plustecknet (Lägg till en ny flik) och välj Webbplats. Klistra in länken i URL fältet och skriv in fliknamn. Om du vill publicera det i kanalen kan du kryssa rutan annars avboka den. Sedan kan man klicka på spara.

4. Gruppkalendern dyker upp med alla bokningar i den.

Kontrollerad 2023 - 04 - 25