Självhjälpsdiagnostik för problem i Exchange Online och Outlook

Ändrad den Wed, 21 Feb 2024 vid 11:05 AM

För att stödja effektiv diagnos och lösning av problem i Exchange Online och Outlook har Microsoft 365 Administrationscenter lanserat nya funktioner. Dessa inkluderar diagnostik via textanalys, som inte kan utföra automatiska ändringar utan användarens godkännande, men som ger insikter om kända problem och anvisningar för att snabbt åtgärda dem. Dessutom har ett nytt frågeformat introducerats för att hjälpa administratörer att enklare hitta denna diagnostik i den aktuella upplevelsen.

Vilka scenarier beskrivs för närvarande?

Flera diagnostiker täcker för närvarande de olika områdena inom Exchange Online och Outlook. Varje diagnostik visas nedan tillsammans med en kort beskrivning av dess funktions- och genvägskommando.

DiagnostiskaBeskrivningGenvägslänkSupportartikel
Begränsningsprincip för Exchange Web Services (EWS) för migreringKontrollera att EWS-begränsningsprincipen inte är för restriktiv för en migrering av postlådedata som använder verktyg från tredje part. (Gäller inte för Microsoft-verktyg för hybrid-, IMAP-, G Suite- eller public folder-migreringar.)Körningstester: EWS-begränsning
Exchange Online godkänd domändiagnostikKontrollera om en domän är korrekt konfigurerad som en Exchange Online godkänd domän.Kör tester: Exchange-godkända domänerFelet "Du kan inte använda domänen eftersom det inte är en godkänd domän för din organisation"
Testa en användares Exchange Online RBAC-behörigheterOm en användare har problem med att köra en specifik PowerShell-cmdlet eller ett kommando, eller får ett felmeddelande som anger att de inte har rätt roller eller behörigheter, kör du den här diagnostiken för att kontrollera om användaren har behörighet att köra cmdleten och den specifika parametern.Kör tester: EXO RBAC-testanvändare
Jämföra Exchange Online RBAC-behörigheter för två användareOm en användare har problem med att köra en specifik PowerShell-cmdlet eller ett kommando, eller får ett felmeddelande som anger att de inte har rätt roller eller behörigheter, medan en annan användare inte har dessa problem, kör du den här diagnostiken för att jämföra de två användarnas RBAC-roller.Kör tester: EXO RBAC jämför användare
MottagarfelKontrollera tillståndet för en Exchange Online mottagare och lös vanliga problem.Körningstester: EXO-mottagarobjektfelFördröjningar i etableringen av användare/postlåda eller synkronisering av ändringar i Exchange Online
Postlåda eller meddelandestorlekKontrollera storleken på en postlåda eller storleken på meddelanden (inklusive bifogade filer).Körningstester: PostlådestorlekÖka eller anpassa Exchange Onlines postlådestorlek
Diagnostik för borttagen postlådaKontrollera tillståndet för nyligen borttagna postlådor.Kör tester: Borttagen postlådaTa bort eller återställa användarpostlådor i Exchange Online
Exchange Remote PowerShell-begränsningsprincipUppdatera Exchange Remote PowerShell-begränsningsprincipen för klientorganisationen.Körningstester: PowerShell-begränsning
felsökare för Email leveransKontrollera om e-postmeddelanden har levererats.Kör tester: Email leveransHitta och åtgärda problem med e-postleverans
Diagnostik för användaranslutning i OutlookDiagnostisera Outlook-anslutningsproblem för användare genom att köra flera kontroller av möjliga inställningar på tjänstsidan (rotorsaker) så att en klientadministratör snabbt kan åtgärda problemen utan att involvera användarna.Kör tester: användaranslutning i OutlookÅtgärda anslutningsproblem med Outlook
Diagnostik för icke-leveransrapport (NDR)Ange ytterligare information om NDR som tas emot via e-postmeddelanden.Kör tester: Email NDREmail icke-leveransrapporter i Exchange Online
Arkivera postlådediagnostikKontrollera och identifiera problem med arkivering av postlådor.Kör tester: Aktivera arkivpostlådaAktivera arkivpostlådor i Microsoft Purview efterlevnadsportal
Diagnostik för lösenordsfråga för Outlook-användareDiagnostisera problem med outlook-lösenordsprompten för användare genom att köra flera kontroller av möjliga inställningar på tjänstsidan (rotorsaker) så att en klientadministratör snabbt kan åtgärda problemen utan att involvera användarna.Kör tester: Outlook-lösenordspromptÅtgärda problem med outlook-lösenordsprompt
Diagnostik för kvarhållningsprincip för en användarpostlådaKontrollera inställningarna för kvarhållningsprinciper i en användarpostlåda.Kör tester: Kvarhållningsprincip för en användarpostlådaKvarhållningstaggar och kvarhållningsprinciper i Exchange Online
DKIM-diagnostik (DomainKeys Identified Mail)Kontrollera att DKIM-signering har konfigurerats korrekt och att rätt DNS-poster har publicerats.Kör tester: DKIMAnvända DKIM för att validera utgående e-post som skickas från din anpassade domän
Diagnostik för komprometterat kontoIdentifiera misstänkta aktiviteter mot ett konto och returnera information som kan användas för att återställa kontot om det komprometteras.Kör tester: Komprometterat kontoSvara på ett komprometterat e-postkonto