Hindra användare i din organisation att skapa delade enheter

Ändrad den Thu, 26 Oct 2023 vid 11:39 AM

Denna funktion är tillgänglig i G Suite Enterprise, Enterprice for Education, Drive Enterprice, Buisness, Education och Nonprofits.

Är du administratör kan du hantera delade enheter i din organisation och medlemmar på en delad enhet. Du kan även utföra andra uppgifter och migrera appar till en delad enhet.

Så här gör du när du för att aktivera eller inaktivera möjligheten att skapa delade enheter

1. Gå in i adminpanelen (admin.google.com) och logga in med ditt administratörskonto

2. Klicka på Appar

3. Klicka på G Suite

4. Välj rätt OU. Kontrollera i rubriken att du är på rätt OU:  Visar status för appar i [OU]

5. Klicka på Delningsinställningar

6. Klicka på "pennan" för att redigera Skapa delad enhet

7. Markera rutan ”Hindra användare i… från att skapa delade enheter”. Klicka SPARA

8. Kontrollera att det har ändrats till PÅ under rubriken ”Hindra användare i [OU] från att skapa delade enheter”. Observera att denna inställning kan ta upp till 24 timmar att slå igenom efter att du aktiverade delade enheter. Ett felmeddelande kan visas om du klickar på knappen Skapa innan dess. Om detta inträffar, avvakta och försöka igen lite senare.

Kontrollerad 2023-10-26