Quiculum

Ändrad den Thu, 19 Oct 2023 vid 01:59 PM

Övergripande

Eventful läser ut information från Quiculum via en fil-export. Informationen hämtas via FTPS (säker-ftp). Vi läser ut grupper, elever, personal samt skolor.

Krav på miljö

För att Eventful ska kunna läsa in information från Quiculum krävs följande information.

• En adress till Quiculums ftp-server
    • Kunden ansvarar för att Eventful har tillgång till ftp-servern
  • Användarnamn och lösenord för åtkomst till ftp-servern
    • Kunden ansvarar för att Eventful har tillgång till användarnamn och lösenord

Krav på underlag

Eventful får endast tillgång till det underlag som kunden har markerat i Quiculum. Det finns inget sätt för Eventful att få tillgång till mer information än den information som exporteras av Quiculum till filen. Vi frågor kring varför viss information inte kommer med i exporten måste vi be er kontakta Quiculums support.

Klass

En elevs klass finns endast angivet som ett attribut på eleven.

Undervisningsgrupper

Det finns inga olika typer av grupper så filtrering baserat på grupptyp går ej att genomföra.

Kundanpassningar

Vi kan inte göra några kundanpassningar eftersom vi är begränsade till den information som finns i exporten.

Vanliga frågor

• Hur ofta läser Eventful ut underlag från Quiculum?
    • Normalt sett läser Eventful ut underlag från Quiculum  en gång per dygn och allt som ofta efter avslutad arbetsdag
  • Måste e-postadressen finnas angiven på elever och lärare?
    • Vår rekommendation är att man har e-postadressen för elever och lärare angiven i Quiculum
    • För kunder som använder sig av vårt bronspaket är detta ett krav
  • Måste personnummer läsas ut från Quiculum?
    • Vår rekommendation är att inte läsa ut personnummer från Quiculum  men vissa integrationer kräver personnummer och då måste vi såklart läsa ut det. Vi försöker dock eftersträva att i så få fall som möjligt ha ett krav till personnummer
  • Vilken information läses ut för lärare och elever?
    • Vår standard läser ut följande attribut
      • Förnamn
      • Efternamn
      • E-postadress
  • Varför har klassen inte samma namn som undervisningsgruppen?
    • Detta är för det inte finns någon information, eller distinktion, kring vilken typ av undervisningsgrupp som exporterats. Därför går det inte att korrelera den klass som finns angiven som ett attribut på eleven med den undervisningsgrupp som exporteras.

Kontrollerad 20231019