Admentum

Ändrad den Fri, 01 Dec 2023 vid 02:00 PM

Övergripande

Eventful kan läsa ut information från Admentum via deras API för CSV-export. Den information som vi läser ut är grupper, elever och personal.

Krav på miljö

För att Eventful ska kunna läsa ut information krävs att vi har följande information.

• En länk för Admentums API
  • Inloggningsuppgifter (API-nyckel) för åtkomst till kundens data i Admentum
    • Kunden ansvarar för att Eventful har en API-nyckel
  • En lista över skolor som ska läsas ut från Admentum
    • Kunden ansvarar för att Eventful har en lista  över de skolor som ska ingå

Krav på underlag

När vi läser ut informationen från Admentum så får vi tillgång till den data som exporteras av Admentums API:er. Dessa filer innehåller all data som anses vara relevant enligt Admentums API. Vi kan alltså inte få tillgång till mer data än den data som finns tillgänglig via deras API. Vid frågor på villkoren som behöver tillgodoses för att underlaget ska finnas med i deras API-export så måste vi be er kontakta Admentum för mer information.

Kundanpassningar

Det finns inga kundanpassningar att göra på denna inläsning eftersom det endast går att hantera den information som finns tillgänglig enligt Admentums API.

Vanliga frågor

Nedan följer några vanliga frågor och samt våra rekommendationer.

• Hur ofta läser Eventful ut underlag från Admentum?
    • Eventful läser ut underlag från Admentum en gång per dygn. Oftast på kvällen alternativt natten för att kunna tillgodose att information är synkroniserad till dagen efter.
  • Måste e-postadressen finnas angiven på elever och lärare?
    1. Vår rekommendation är att man har e-postadressen för elever och lärare angiven i Admentum
    2. För kunder som använder sig av vårt bronspaket är detta ett krav
  • Måste personnummer läsas ut från Admentum?
    • Vår rekommendation är att inte läsa ut personnummer från Admentum  men vissa integrationer kräver personnummer och då måste vi såklart läsa ut det. Vi försöker dock eftersträva att i så få fall som möjligt ha ett krav till personnummer
  • Vilken information läses ut för lärare och elever?
    • Vår standard läser ut följande attribut
      • Förnamn
      • Efternamn
      • E-postadress

Kontrollerad 2023-12-01