Bryta lösenordsskyddet i Excelark

Ändrad den Thu, 29 Dec 2022 vid 09:38 AM

Det finns ett sätt att bryta lösenordsskyddet i Excel om man glömmer lösenordet som användes för att skydda arken. Det går inte att ändra något i filen om man inte har lösenordet.

Man kan göra följande för att kunna redigera arken.

1. Spara en kopia av .xlsx filen någonstans i datorn.

2. Skapa en mapp och lägga .xlsx filen som man vill bryta lösenordsskyddet i mappen.

3. Andra filnamnstillägget av filen från .xlsx till .zip. Om det dyker en ruta som fråga om man vill ändra filnamnstillägget ska man klicka på Ja

4. Öppna .zip mappen tills du får fram filen.

5. Högerklicka på filen och öppna det med Notepad. Ta bort följande från innehållet av dokumentet när man har öppnat det i Notepad.

</sheetData><sheetProtection algorithmName="SHA-512" hashValue="oFyoeeLSg77cHcU/15xK2PLHMA5Xnp2+RJbkcFE97hTVosdW4uDcsZ9pPQFXbO7AY0y6G5XT2gJsTDbGsvaLkA==" saltValue="QdY2SD7C6YKFFKM/wslZZg==" spinCount="100000" sheet="1" objects="1" scenarios="1"/>

6. Spara dokumenten i mappen som skapades i steg 2.

7. Ersätt filen i zip mappen i steg 4 med den som sparades i steg 6.

8. Ta bort filen i steg 6 och ändra filnamnstillägget från .zip tillbaka till .xlsx fil.

9. Du kan öppna filen och ändra innehållet.